Emekli maaşı konuşulurken o 3 detay unutuldu ‘Meclise geldi’

Emekli maaşı konuşulurken o 3 detay unutuldu ‘Meclise geldi’

En düşük emekli aylığının da 10 bin TL'den 12 bin 500 TL'ye artırılması gibi düzenlemelere odaklanırken o 3 detayı herkes unuttu.

AKP Grubu, Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni dün TBMM Başkanlığı'na sundu. Teklifte, yurt dışı çıkış harcının 150 TL'den 500 TL'ye yükseltilmesi ve en düşük emekli aylığının da 10 bin TL'den 12 bin 500 TL'ye artırılması gibi önemli düzenlemeler yer alıyor.

İŞ DÜNYASI BAZI TALEPLERİNDE BAŞARILI OLDU

Daha önce iş dünyasının tepkisine neden olan asgari gelir vergisi ve ciro üzerinden asgari kurumlar vergisi gibi düzenlemeler ise teklife dahil edilmedi. Ayrıca, kurumların iştirak hisse satışındaki istisnanın yüzde 75'ten yüzde 25'e inmesi ve iştirak hisselerinin bölünmesinin kaldırılması da paketten çıkarıldı.

OECD ASGARİ KURUMLAR VERGİSİ ORANI UYGULANACAK

Teklifle uluslararası şirketler, Türkiye'deki faaliyetleri kapsamında elde ettikleri gelirden yüzde 15 asgari kurumlar vergisi ödeyecek. Bu düzenleme, OECD'nin küresel şirketlere yönelik vergi politikası ile uyumlu hale getirilmesini amaçlıyor.

DOKTOR VE DİŞ HEKİMLERİNE HASILAT DENETİMLERİ

Teklifte, doktor, diş hekimi ve diğer serbest meslek sahipleri için de önemli bir düzenleme yer alıyor. Bu düzenlemeye göre, söz konusu meslek gruplarında faaliyet gösteren mükellefler, yıl içerisinde belli zaman aralıklarında hasılat tespitine yönelik denetimlere tabi tutulacak. Denetimler sonucunda ortalama bir rakam tespit edilecek ve beyanname ile bu rakam arasında yüzde 20'den fazla bir fark olması halinde mükellefler incelemeye alınacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.