Selçuk Geçer ‘füze geliyor’ diyerek açıkladı ‘Parasını ona yatıran çok kazanacak’

Selçuk Geçer ‘füze geliyor’ diyerek açıkladı ‘Parasını ona yatıran çok kazanacak’

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, o senaryoyu işaret ederek roket gibi yükseleceğini açıkladı.

Milyonlarca yatırımcı elindeki birikimi değerlendirmek amacıyla farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Ancak son günlerde Trump’ın suikastı ile beraber piyasada hareketlilik yaşadı. Bu noktada yatırımcılar da pek çok yatırım aracının seyrini merak ediyor. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, o senaryoyu işaret ederek roket gibi yükseleceğini açıkladı.

BORSA ARTTI

Merkez Bankası politika faizini yüzde 50 seviyesine getirerek tarihi rekora imza attı. Faiz artışı ile beraber mevduat oranı yüzde 55’e borsa ise 11 bin seviyelerine kadar geldi. Rekor artış sonrası dolar tarafında ise 2 aylık bir durgunluk gözlemlendi.

dolar-tl-2.jpg

BİTCOİN DOLAR REKOR KIRDI

Ancak son günlerde Trump’a düzenlenen suikast girişimi sonrasında piyasada rekor yükselişler gözlemlendi. 58 bin dolara iğne atan bitcoin 66 bin dolara kadar yükseldi. Ons altın ise 2 bin 358 dolar seviyesinden 2 bin 468 dolara kadar geldi.

bitcoin.jpg

GEÇER: FÜZE GÖNDERECEK

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer ise piyasada yaşanan gelişmeleri Trump seçilmesi halinde nasıl olacağını açıkladı. Geçer, “Gelişmekte olan ülke para birimleri üzerinde de değersizleşme üzerinde baskılar olabilir. Özellikle Trump gelirse Türkiye'de dövizle ilgili ciddi dalgalanmalar olabileceği kaygısı taşıyorum. İkincisi de bu İsrail ile Suriye meselesinde S-400 meselesinde uzlaşma durumu konusunda Trump'ın hemen o kırmızı telefonu açmasını beraberinde getirecek. Kırmızı telefon füze göndermek değil, dolara füze göndermek, ekonomiye füze göndermek. Trump bunları daha öncede yaptı” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.