Türkiye'nin ünlü yağ firması fabrikalarına kilit vurdu! Hisse sahiplerine ayrılma hakkı verildi

Türkiye'nin ünlü yağ firması fabrikalarına kilit vurdu! Hisse sahiplerine ayrılma hakkı verildi

Türkiye'nin dev yağ markası fabrikalarına kilit vurdu. Uzun yıllar yağ üretimi yapan firma, yolunu madencilik sektörüne çevirdi.

Bitkisel sıvı yağ üretim sektöründe Türkiye'nin önde gelen markalarından biri olan Altınyağ, sektörden çekilme kararı aldı.

Şirket, fabrikalarını kapatma kararı alarak enerji ve teknoloji alanında yatırımlar yaparak Türkiye'nin sürdürülebilir geleceğine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Altınyağ, madencilik operasyonlarını genişletirken aynı zamanda enerji sektöründe de yatırım yapmayı hedefliyor.

p1017440.jpg

Şirket, yenilenebilir enerji ve enerji depolama teknolojilerinde öncü olmayı taahhüt ederek Türkiye'nin enerji güvenliğine ve çevre dostu enerji çözümlerine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

TEKNOLOJİ VE SAVUNMA SANAYİ YATIRIMLARI

Altınyağ, enerji sektörünün dışında yüksek teknoloji ve savunma sanayi yatırımlarına da yönelme kararı aldı. Yeni kararlar doğrultusunda, lojistik sektöründe de faaliyet göstermeyi planlayan Altınyağ, farklı sektörlerde etkin bir oyuncu olmayı ve Türkiye ekonomisine çok yönlü katkı vermeyi hedefledi.

altinyag1.webp

HİSSE SAHİPLERİNE AYRILMA HAKKI VERİLDİ

Altınyağ, faaliyet alanında yaptığı bu önemli değişiklikler Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) Önemli Nitelikteki İşlemler ve Ayrılma Hakkı Tebliği'ne uygun olarak hazırlandı.

Şirket bünyesinde yer alan ve ayrılmak isteyen hisse sahiplerine 1 lot (100 adet hisse) için ayrılma hakkı fiyatı 7,5515 lira olarak belirlendi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.