Artık okul önlerinde hiçbir şekilde satılmayacak! Bir devir kapanıyor

Artık okul önlerinde hiçbir şekilde satılmayacak! Bir devir kapanıyor

Milli Eğitim Bakanlığı flaş bir karara imza attı. Buna göre artık okul çevresinde satış yapılamayacak. İşte haberin detayları…

Milli Eğitim Bakanlığı flaş bir karara imza attı. Bu karara göre, okul önlerinde sık sık gördüğümüz seyyar satıcılara artık izin verilmeyecek.

Öğrenciler okul önlerindeki seyyar satıcılardan yiyecek ve içecek satın alamayacak. Alınan bu kararın asıl neden hijyen ve sağlık koşullarının sağlanamaması olarak belirtildi.

Picture background

MEB YAZI GÖNDERDi

Elde edilen bilgilere göre, MEB, okullara konuyla alakalı bir bilgilendirme formu gönderdi. Bilgilendirme formunda, “Bakanlığımız okul ve kuramlarında 2020/8 Okul Kantinlerinde Satılacak Gıdalar ve Eğitim Kurumlarındaki Gıda İşletmelerinin Hijyen Yönünden Denetlenmesi Genelgesi Ek'inde yer alan Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu kararlarına uygun olarak, okul gıda işletmelerinde gıda satışının yapıldığı, ancak düzenlenen diğer sosyal etkinliklerde buna uyulmadığı hususunda Bakanlığımıza bildirimler yapılmaktadır.” İfadelerine yer verildi.

Picture background

KERMESLER İÇİN DE TEDBİR GELİYOR

MEB’in yolladığı yazıda, Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği doğrultusunda düzenlenen etkinliklerin yalnızca Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan ürünlerin sunulacağı bilgisine de yer verildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.