Tarlasında bunu yapan yandı! Cezası 5'e katlanacak

Tarlasında bunu yapan yandı! Cezası 5'e katlanacak

Tekirdağ'da anız yakanlara her dekar başına 386,79 TL idarî para cezası kesilecek.

Tekirdağ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, tarımsal üretimin ana kaynağı olan toprağın biyolojik, kimyasal ve fiziksel yapısını korumak için anız yakılmasının yasaklandığını açıkladı.

Yapılan açıklamada, anız yakmanın toprağın verimliliğine ve çevreye ciddi zararlar verdiği vurgulandı. İl genelinde anız yakılmasının önlenmesi için çeşitli tedbirler alınacağı ve halkın bu konuda bilinçlendirilmesi hedefleniyor.

aw214480-02.jpg2872 Sayılı Çevre Kanunu’nun Ek-1 Maddesi'ne göre, "Anız yakılması, çayır ve meraların tahribi ve erozyona sebebiyet verecek her türlü faaliyet yasaktır." Bu kanuna göre, kontrollü anız yakmaya izin verilmesi sadece valiliklerin sorumluluğunda belirli şartlar altında mümkün olabilir. Ancak, Tekirdağ'da kontrollü anız yakmaya dahi izin verilmeyeceği belirtildi.

aw214480-01.jpgORMANA YAKIN ALANLARDA CEZA ARTIYOR

Açıklamada, "Tekirdağ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü olarak, hasat öncesinde, hasat sırasında ve sonrasında yangın duyuruları yapılarak denetimler artırılacak ve yangına sebep olanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Anız yakma fiilinin orman ve sulak alanlara bitişik yerlerde işlenmesi durumunda ceza 5 kat artırılarak uygulanacaktır," denildi.

Yangın duyuruları ve denetimler hasat dönemleri boyunca sıklaştırılacak ve anız yakma fiilinde bulunanlara ağır yaptırımlar uygulanacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.