Emekli olduktan sonra girişti ‘Para teklif edenleri kabul etmiyor’ Sadece tek isteği var

Emekli olduktan sonra girişti ‘Para teklif edenleri kabul etmiyor’ Sadece tek isteği var

Konya'da bir emekli yaptıkları ile görenleri şoka uğrattı.

Konya'da yaşayan 63 yaşındaki Lokman Yıldız, emekli olduktan sonra hayırseverlik yapmaya karar vererek yazları limonata ve soğuk su, kışları ise çorba dağıtmaya başladı. Her gün arabası ile Konya'nın belirli noktalarında kendi hazırladığı limonatayı vatandaşlara ikram eden Yıldız, kış aylarında ise çorba ile vatandaşların içini ısıtıyor.

Kendisine para teklif edenlerden sadece hayır duası isteyen Yıldız'ın tezgahında "Ey güzel insan yiyin için para teklif etmeyin" ve "Yiyin için Allah razı olsun deyin yeter" yazılı pankartlar bulunuyor.

Yedi yıldır bu işi yaptığını ve tek amacının Allah'ın rızasını kazanmak olduğunu belirten Yıldız, "Herkesten sadece Allah razı olsun demelerini istiyorum. Başka da bir amacım yok" dedi.

aw223329-01.jpg

PARA TEKLİFİNİ KABUL ETMİYOR

Emekli olduktan sonra bu işe başladığını ve ölene kadar devam edeceğini söyleyen Yıldız, "Vatanımıza, milletimize faydalı olmaya çalışıyoruz. Dünyaya geldik, azıcık da olsa faydalı olalım. Yatmak ile bir yere varamayız" şeklinde konuştu.

Yıldız'ın bu güzel davranışı vatandaşlar tarafından da takdirle karşılanıyor. İlk kez görenler para teklif etse de Yıldız bu teklifleri kabul etmiyor ve sadece hayır duası istiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.