Emekliler bayram edecek ‘450 bin TL’lik dev destek ödemesi’

Emekliler bayram edecek ‘450 bin TL’lik dev destek ödemesi’

İhtiyaç sahibi emeklilere 450 bin TL’lik dev destek ödemesi yapılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi emeklilere su, kira ve market yardımı yapmaya başladı. Başkan Cemil Tugay, "İhtiyaç sahibi emeklilerimizin yanındayız" dedi.

Başkan Cemil Tugay'ın seçim vaatleri arasında yer alan Emekli Dayanışma Kartı uygulaması hayata geçti. Bu kart ile ihtiyaç sahibi emekliler, su kullanımının ilk 4 metreküpünden ücretsiz faydalanacak, ayrıca kira ve market desteği de alacaklar.

3.398 EMEKLİYE DESTEK

İlk etapta belirlenen 3.398 ihtiyaç sahibi emekliye, mayıs ayı faturalarına istinaden su faturası desteği sağlanacak. Haziran ayında ise 4 metreküp su bedeli Emekli Dayanışma Kartlarına aktarılacak. Su faturası desteğinin ardından, ihtiyaç sahibi emeklilere kira ve market desteği de sunulacak.

para-para.jpg

BAŞKAN TUGAY: "KİMSE BU YOKSULLUĞU HAK ETMİYOR"

Başkan Tugay, ekonomik krizin emeklileri en çok etkilediğini belirterek, "Kimse bu yoksulluğu hak etmiyor. Anne Kartı ile beraber Emekli Dayanışma Kartı'nı da hızla hayata geçirdik. Tüm abonelerin ilk 4 metreküp su tüketim bedelinde yüzde 25 indirim uyguluyoruz." dedi.

SOSYAL YARDIMA UYGUN VATANDAŞLAR BAŞVURABİLİR

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden sosyal yardım almaya uygun görülen emekliler, Emekli Dayanışma Kartı'ndan faydalanabilir. Başvurular ve detaylı bilgi için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin web sitesi ve sosyal medya hesapları takip edilebilir.

emekl-1.jpg

BU YARDIMLA EMEKLİLER NEFES ALACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin emeklilere yönelik bu destekleri, hayat pahalılığının altında ezilen emekliler için bir nebze olsun nefes alma imkanı sunacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.