Atilla Yeşilada: Para basacak hazır olun

Atilla Yeşilada: Para basacak hazır olun

Atilla Yeşilada çok kazandıracak yatırım aracını yineledi.

Milyonlarca yatırımcı elindeki varlıkları değerlendirmek için farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Dolar TL tarafında yaşanan durgunluk ise yatırımcıların dikkatini çekiyor. Borsa İstanbul’un 10 bin seviyesini aşarak rekor tazelemişti. Uzman isim Atilla Yeşilada ise çok kazandıracak yatırım aracını yineledi.

DOLAR-TL'DE DURGUNLUK SÜRÜYOR

Merkez Bankası, politika faizini 500 puan artırarak yüzde 50 seviyesine çıkarmıştı. Politika faizinin yüzde 50 seviyesine kadar gelmesinin ardından piyasaya etkisi iyice hissedilmişti. Dolar-TL tarafında 2-3 aylık bir durgunluğa sebep oldu. Son bir aydır ise dolar 32.2 ile 32,6 bandında hareket ediyor.

dolar-tl-turk-lirasi-0000-001.jpg

BORSADA VE FAİZ DİKKAT ÇEKİYOR

Mevduat faizlerinin yüzde 60’a geldiği ve Borsa İstanbul’un 10 bin 543 bandına gelmesi ise yatırımcıların ilgisini çekiyor. Ancak TL varlıklarının enflasyon karşısındaki değerine ulaşmadığı ise uzmanlar tarafından öne sürülüyor. TL’nin son dönemdeki ivmesi yatırımcıların ilgisini toplamıştı. Borsa tarafında yaşanan düşüş ve mevduat faizlerinin yüzde 51 seviyesine çekilmesi de tedirgin ediyor.

dolar-tl.jpg

YEŞİLADA: FAİZ KAZANCI VAR

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, geçmiş yayınlarında mevduat faizinin çok kazandıracağını dile getirmişti. Yeşilada, son canlı yayınında bir takım açıklamalara imza attı. Yeşilada, “Şu anda Türkiye'de carry trade ve swap tahvil yatırımcılarının yoğun olduğu ortada. Türklerin de yararlandığı risksiz bir faiz kazancı var. Dolar TL kıpırdamıyor. Mevduat faizi aslında dolar kazancı. Ama hisse senedi yatırımcılarının gelişmekte olan piyasalara bakışı biraz bozulabilir. Bu da Türkiye'deki satışlarda etkili olabilir” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.