"Emeklilere enflasyon farkı aylık olarak ödenmeli"

"Emeklilere enflasyon farkı aylık olarak ödenmeli"

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Başkanı Mehmet Balık açıklamalarda bulunarak, “Kamu çalışanlarına ve emeklilere enflasyon farkı aylık olarak ödenmeli.” Dedi.

"Emeklilere enflasyon farkı aylık olarak ödenmeli"

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Başkanı Mehmet Balık emeklilerle iligili açıklamalarda bulundu.

ANKA’nın haberine göre, Mehmet Balık, bugün yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’de yaşanan yüksek enflasyon karşında yurttaşların korunması gerektiğini belirterek iktidara çağrı yaptı. Enflasyon farklarının kamu çalışanları ve emeklilere aylık olarak ödenmesi gerektiğini vurgulayan Balık’ın açıklaması şöyle:

“En düşük memur maaşı 2022’de 6 bin 748 Türk lirası; iki aylık enflasyon farkı ile alım gücü 567 lira azalarak 6 bin 181 Türk lirasına geriledi. TÜİK’e göre de gıda fiyatlarında son bir yılda yüzde 61,14 oranında artış yaşandı. Üretici fiyatlarındaki yıllık artış ise yüzde 114,97’ye kadar yükseldi. Türkiye’nin yıllık enflasyonu, 175 ülkenin enflasyonunu geride bırakarak 8. sırada yer almıştır.

"KAMU ÇALIŞANLARINA VE EMEKLİLERE ENFLASYON FARKI AYLIK OLARAK ÖDENMELİ"

Enflasyon oranları mart ayında üç haneli rakamlara ulaşmıştır. Kısa sürede önlem alınmaz ise Türk halkının ödeyeceği bedel daha da ağırlaşacaktır. Daha ilk aydan kamu çalışanlarının enflasyon farkı alma hakkı doğmuştur. Önümüzdeki aylarda bu erime kanayarak devam edecektir. Bu sonuçlara göre iktidar, temmuz ayını beklemeden enflasyon farkından kaynaklanan kayıpları her ay enflasyon farkı olarak çalışanların maaşlarına ilave etmelidir. Çünkü başta kamu çalışanları olmak üzere tüm çalışanlar, emekliler, işsizler, hiçbir geliri olmayanlar büyük bir yoksulluk afeti yaşamaktadır. Kamu çalışanlarına ve emeklilere enflasyon farkı aylık olarak ödenmeli; AKP iktidarı, bir an önce akla ve bilime uygun yeni bir kur ve para politikası belirleyerek enflasyonla mücadele etmelidir.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.