En düşük maaş 28 bin TL oldu ‘Bayram öncesi hesaplara yatacak

En düşük maaş 28 bin TL oldu ‘Bayram öncesi hesaplara yatacak

Anlaşma sağlandı. Alınan karar ile birlikte en düşük emekli maaşı 28 bin TL oldu.

Kurban Bayramı öncesi en düşük işçi maaşları 28 bin TL'ye çıkarıldı. Öte yandan geriye dönük işçilerin alacaklarının bir kısmı da bayramdan önce yapılacak.

Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, Onikişubat Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında geçmiş dönemden kaynaklı anlaşmazlığın mahkeme sürecinin uzlaşıyla birlikte sonuçlandığını açıkladı.

Belediye Konferans Salonu'nda çok sayıda işçinin katıldığı törende Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş ile Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Mehmet Akif Dağ belediye personeline bayram ettirecek haberi verdi.

Başkan Toptaş, Onikişubat Belediyesi'nin kadrolu çalışanlarının sözleşmeden kaynaklı alacaklarının hepsinin ödeneceğini ve maaşlara zam yapılacağını belirtti.

milletvekillerinin-alacagi-zam-belli-oldu-8huh.webp

BAYRAM ÖNCESİ HESAPLARA YATIRILDI

En düşük işçi maaşını 28 bin TL'ye çıkardıklarını ve anlaşmazlıktan kaynaklı alacakların ödeneceğinin haberini veren Başkan Toptaş, imzaladıkları protokolle birlikte toplu iş sözleşmesinden kaynaklı çalışanların maaş farklarını gidererek bayram öncesi ödemelerini gerçekleştireceklerini söyledi.

kok-maas.webp

Belediyede en düşük işçi maaşını ise 28.000 TL'ye çıkarttıklarını ve bundan sonraki süreçte de yapacakları iyileştirmelerle çalışanların yaşam standardını çok daha yukarı taşımanın gayretini vereceklerini söyleyen Başkan Toptan, “Bu anlamda Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Mehmet Akif Dağ ve yönetimi başta olmak üzere; sürece katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Protokolümüzün çalışma arkadaşlarımız ve kıymetli aileleri başta olmak üzere tüm taraflara, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

20240611aw224895-0.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.