Erkan Yolaç kimdir?

Erkan Yolaç kimdir?

Televizyon dünyasının unutulmaz isimlerinden Erkan Yolaç, uzun süredir tedavi gördüğü hastanede 89 yaşında vefat etti.

Uzun bir süre yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Erkan Yolaç, 16 Mayıs 2024 akşamı saat 21.00'de çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

1935 yılında Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde doğan Erkan Yolaç, televizyon kariyerine 1985 yılında başlayan ve TRT'de pazar günleri yayımlanan Stüdyo Pazar programındaki "Evet-Hayır Yarışması"yla tanınmıştı.

Ortaöğrenimine İstanbul'da Saint-Joseph Fransız Lisesi'nde başlayan Yolaç, daha sonra Kenan Evren Anadolu Lisesi'nde eğitimine devam etti. Babasının işi nedeniyle ailesi 1951'de Karabük'e taşındı ve Yolaç, Kastamonu Lisesi'nde yatılı olarak eğitim aldı.

ekran-goruntusu-2024-05-17-145357.png

Bu dönemde edebiyat öğretmeni Rauf Mutluay'ın teşvikiyle belediye anonslarını yaparak sunuculuk deneyimine adım attı. Belediye başkanının isteği üzerine tüm anonsları yapmaya başladı.

Erkan Yolaç, 1959 yılında İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi'nden iç mimar olarak mezun oldu. 1960 yılında Ankara Radyosu'nda bayram özel eğlence programı sundu. Gazinolarda Huysuz Virjin, Orhan Boran ve Leyla Sayar gibi isimlerle çalıştı. Ayrıca, 1962'de Caddebostan Gazinosu'nda sahneye koyduğu "Evet-Hayır" adlı yarışma, İngiliz yayın kuruluşu BBC'deki formatı Türkiye'ye uyarlamasıyla dikkat çekti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.