Ev sahibi pes artık dedirtti! Kolonları patlayan binadan zam istedi

Ev sahibi pes artık dedirtti! Kolonları patlayan binadan zam istedi

Bahçelievler’de bulunan bir binanın bodrum katında kolonlar patladı. Ev sahibinin istediği şoke etti.

Bahçelievler Yenibosna’da bulunan bir binanın bodrum katında bulunan iş yerinde kolonlar patladı. Kolonları patlayan ve el değdiğinde bile dökülen kolonlarda deniz kabukları ortaya çıktı. Bu manzara, geçtiğimiz pazar günü Küçükçekmece’de çöken binayı akıllara getirtti.

aw219384-03.jpgGüçlükle ayakta duran binanın bodrum katında kiracı olarak bulunan Zeki Yalçın, durumu iş yeri sahibine bildirdi ve önlem alınması gerektiğini söyledi.

İş yeri sahibi, önlem almak yerine kiracısından zam istedi. Yalçın, can güvenliği nedeniyle iş yerini tahliye etti ve anahtarını iş yeri sahibine teslim etmek istedi. İş yeri sahibi ise Yalçın’dan patlayan kolonların üzerini sıva ile kapatarak boyatmasını istedi. Yalçın, bunun binada yaşayan herkesi tehlikeye atacağını belirterek kabul etmedi. İş yeri sahibi, kendisini mahkemeye vereceğini belirterek çürük binanın altında bulunan iş yerine kiralık tabelası astı.

aw219384-02.jpgPatlayan kolonlarda deniz kabukları ortaya çıktı. Binada uzun yıllardır sorunlar olduğunu ve bunu defalarca iş yeri sahibine bildirdiğini belirten Zeki Yalçın, “Biz burada kiracıyız. Buraya taşındıktan iki üç yıl sonra buradaki sorunlar başladı. Burayı iki yıldan bu yana dükkan sahibine söylüyoruz. Burayı onarın diye. Geçen yıl da ben kendilerine burada çatlayan yerlerin olduğunu söylemiştim, ancak bana ‘siz boyayarak düzeltin’ dediler.

En son iş yerini boşalttık. Anahtarı teslim etmek istediğimizde ‘yok, burasını boyayarak kapatarak vereceksiniz’ dediler. Ben bu çatlaklar varken bunu nasıl yapayım? Bakın kendi kendine dökülüyor. Burada deniz kabukları da var. Ben burayı kapatıp verirsem burada yaşayan insanlar ne yapacak? Ben burada oturan insanlara da durumu söyledim.

aw219384-01.jpgBenim buna vicdanım el vermiyor. Burada komşularım var, onlardan birisi vefat ederse ben bunun vicdanıyla nasıl yaşayacağım? Durumu üst katta ki esnaf arkadaşıma da söyledim, ‘burayı boyayıp yeniden kirayı verirler’ diye. Her yağmurda burayı su basıyor. Yarın öbür gün biz gittik, burayı sıvayarak kiraya verecekler. Bir komşumuz ölürse ben ne yaparım? Eğer burayı sıvamazsan ben seni mahkemeye veririm’ diyor. Geçtiğimiz gün Küçükçekmece’de bina çöktü, bu şekilde yetkililer burayla ilgilensin” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.