Diyaliz skandalında Bakan Koca'dan açıklama! Burdur Devlet Hastanesinde 3 kişi ölmüştü

Diyaliz skandalında Bakan Koca'dan açıklama! Burdur Devlet Hastanesinde 3 kişi ölmüştü

Geçtiğimiz günlerde Burdur Devlet Hastanesi’nde diyalize girdikten sonra rahatsızlanan hastalar ve süreçle ilgili Bakan Koca’dan açıklama geldi.

Takvimler 25 Mayıs’ı gösterdiğinde Burdur Devlet Hastanesi’nde diyalize giren ve tedavileri sonrası fenalaşarak hastaneye geri dönen hastalar ve can kaybı ile alakalı yeni bir gelişme yaşandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, olayın sürecine ilişkin açıklama yaptı.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Bakan Fahrettin Koca, sosyal medya platformu X’teki profilinden konuya ilişkin bir açıklama yaptı. “25 Mayıs’ta Burdur Devlet Hastanesinde Diyalize Giren Hastalar ve Sonraki Sürece İlişkin Açıklama” başlığıyla gelen açıklamada, baştan itibaren yaşanan süreci aktaran Bakan Koca, uzun bir açıklama metni paylaştı.

Bakan Koca, yaptığı açıklamada hastaların durumunu ve vefat edenlerin bilgisini de paylaştı.

fahrettin1.jpg

İKİSİ YOĞUN BAKIMDA OLMAK ÜZERE 33 HASTA DİYALİZE GİRDİ

Bakan Koca, 25 Mayıs tarihinde yaşanan olaya ve sürece ilişkin, ikisi yoğun bakımda yatmakta olan 33 hastanın diyaliz tedavisine girdiğini, tedavi sonrası eve gönderilen hastaların bazılarında bazı semptomlar görüldüğünü ve tekrar tüm hastaların hastanede gözetim altına alındıklarını paylaşarak açıklamasına başladı.

Bakan Koca’nın ifadelerine göre, acil durum değerlendirmeleri yapılan hastaların 14’ü entübe halde stabilize edildi, 3 hasta Isparta, 23 hasta Antalya, 6 hasta Afyon, 1 hasta Denizli’ye diyaliz ve yoğun bakım birimlerine nakledildi. Bakan Koca, ifadelerinde tüm hastaların sağlık durumlarını bizzat takip ettiğinin altını çizdi. Kronik rahatsızlıkları bulunan ileri yaşlardaki 3 hastanın kaybedildiğini de açıkladı.

Öte yandan bugünden itibaren, söz konusu hastaların entübe olanlarının kalmadığı da Bakan Koca’nın açıklamaları arasında yer aldı.

Bakan Koca’nın açıklamasının devamı ise şöyle:

“Bu süreçte, eşlik eden kronik rahatsızlıklarının da etkisiyle, biri önceden yoğun bakım hastası olan ileri yaşlardaki üç hastamızı maalesef kaybettik. Bugün itibariyle entübe durumda olan hastamız kalmamıştır. On dört hastamızın tedavileri devam etmektedir. On altı hastamız taburcu edilmiştir. Tedavileri devam eden hastalarımızın durumları iyiye gitmektedir. Kendilerine acil şifalar diliyorum.

Burdur Devlet Hastanesinde yaşanan bu üzücü olayın her yönüyle yakından ilgilenmeye devam edeceğim. Olaya ilişkin adli ve idari soruşturma süreçleri devam etmektedir.”

fahrettin2.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.