Ev sahibi ve kiracı ilk kez anlaştı! Akıllara durgunluk veren plan

Ev sahibi ve kiracı ilk kez anlaştı! Akıllara durgunluk veren plan

Ev sahibi ile kiracı, masraflardan kaçınmak için yeni bir plana başvuruyor.

Kiracılar ve ev sahipleri arasında sıkça yaşanan anlaşmazlıklar, zamlar ve tahliye problemleri genellikle gerginliklere neden olurken, bazı durumlarda taraflar yaratıcı çözümler bulabiliyor.

Son dönemde duyulan bir olay, ev sahibi ve kiracıların ortak bir sorunu çözmek için akıl almaz bir plana imza atmasıyla dikkat çekti. Bu plana göre, her iki taraf da bir masraftan kaçınmak için ortak plan yaptı. Bu anlaşma taraflar arasındaki işbirliğini güçlendirirken, planı duyanlar tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

O SÜRECİ DEVRE DIŞI BIRAKIYORLAR

Türkiye'de yükselen konut ve kira fiyatları, ev sahibi ve kiracılar arasındaki gerginlikleri artırarak sık sık hukuki süreçlere neden oluyor. Uzun süren dava süreçlerinin çözümünde genellikle arabuluculuk sistemi kullanılıyor. Ancak, arabuluculuk hizmetlerinin ek maliyet getirmesi, bazı ev sahibi ve kiracıların bu yöntemi kullanmaktan kaçınmalarına sebep oluyor. Kaynaklara göre, maliyetlerden kaçınmak isteyen bazı ev sahipleri ve kiracılar, "Anlaşamadık" diyerek arabulucuları sürecin dışında bırakmayı tercih ediyorlar.

Yürürlüğe 1 Eylül 2023 tarihiyle birlikte giren zorunlu arabuluculuk sistemi, ev sahibi, kiracı ve diğer uyuşmazlıklara yönelik sorunları çözmek için kullanılmaya başlandı. Ancak ev sahibi ile kiracılar, arabuluculuk ücretini ödememek için el sıkıştı.

Arabulucuya giden ev sahibi ve kiracılar uzlaşma sağlanamazsa ödemede bulunmuyor, olursa bir ücrete tabi oluyor. Bu ücreti fazla bulup ödemek istemeyenler de arabulucu olarak görevlendirilen yetkilileri aradan çıkarmak adına anlaşamadıklarını ifade ederek süreci bu şekilde ilerletiyor. Uzmanlar bu oyununun uzun vadede tarafları zararlı çıkaracağı görüşünde fikir birliği ediyorlar.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.