Ev sahiplerine ve kiracılara büyük şok! ‘Her şey değişiyor’

Ev sahiplerine ve kiracılara büyük şok! ‘Her şey değişiyor’

Hatice Kolçak, hem ev sahibini hem de kiracıyı ilgilendiren kötü haberi verdi.

Enflasyon artışı sonrasında ev fiyatlarında ciddi artışlar meydana gelmişti. Ancak son zamanlarda faizlerin rekor kırması sebebiyle talebin düşmesi sonucunda fiyatlarda gerileme oldu. Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, ise hem ev sahibini hem de kiracıyı ilgilendiren kritik kulis bilgisini açıkladı.

Merkez Bankası’nın sıkı para politikası sonucunda faizler yüzde 50 seviyesine kadar geldi. Bu artış kredi kartı faizlerinde artışı tetikledi. Faiz artışı sonrasında Mehmet Şimşek, yeni vergilere ilişkin sinyalleri ise veriyor.

konut.jpg

ŞİMŞEK İLK SİNYALİ VERMİŞTİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dün akşam katıldığı yayında Türkiye'deki kurumlar vergisi mükelleflerinin önemli bir kısmı uzun yıllardır zarar beyan etmelerini gerekliliğinin altını çizerek yeşil ışık yakmıştı.

KOLÇAK: FARKLI ÖDEMELER OLACAK

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak ise Mehmet Şimşek’in ev sahipleri ve kiracıları üzecek kulis bilgisini açıkladı. Kolçak, “Birden fazla taşınmazı olanlar için emlak değerleri de yükselebilir. Emlak vergi uygulamalarını da değiştirebilirler. Tapu harçlarını bile katlamalıya götürebilirler. Örneğin, senin birden fazla evin ya da işte taşınmazın varsa alım satımını yaparken daha farklı ödeyebilirler” ifadelerini kullandı.

konut-1241.webp

“KİRALAR ZAMLANACAK”

Kolçak bu vergilerin kira ayağı olacağını söylerken, "Tüm bunlar yapıldığı zaman sanıyorlar ki kira fiyatları ucuzlayacak şimdi mal sahibi ne yapacak? Bütün bunları bir maliyeti varsa o maliyetlerin tamamını kiracılara yüklüyor olacak. Kısacası kira fiyatlarına yansıyacak" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.