Evini böyle ilana koyanlar yandı! Bakanlık resmen yasakladı

Evini böyle ilana koyanlar yandı! Bakanlık resmen yasakladı

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı! Bu şekilde verilen ilanların yasaklanmasına karar verildi.

Ticaret Bakanlığı, son dönemde artan "1 TL'ye satılık ev" ilanlarının, alıcıları yanıltmak amacıyla kullanılan bir aldatmaca olduğunu belirledi. Bu tür ilanlarla ilgili olarak harekete geçen Bakanlık, sahte ilan verenleri sıkı takibe aldı.

konut-2.jpg

BU İLANLARIN VERİLMESİ YASAKLANDI

Yeni düzenlemeyle, satılık ev ilanlarında mülkün gerçek değerini yansıtmayan fiyatların kullanımı yasaklandı. Bu kapsamda, 1 TL gibi sembolik fiyatlarla satışa çıkarılan ev ilanları da yasaklandı.

15 REKLAM DURDURULDU

Ticaret Bakanlığı'na bağlı Reklam Kurulu, bir emlak firmasının ilan sitesinde tüketicileri yanılttığını tespit etti. Kurul, firmanın "1 TL" gibi gerçek dışı fiyatlarla ev ilanları yayınladığını belirledi. Nisan ayındaki toplantıda, bu tür yanıltıcı ilanları inceleyen Reklam Kurulu, 15 farklı reklamı durdurma kararı aldı.

intifa-hakki-nedir-sartlari-nelerdir.jpgDURDURMA CEZASI VERİLDİ

Reklam Kurulu ayrıca, 3 TL, 5 TL, 990 TL, 1.050 TL, 1.950 TL, 11 bin 111 TL, 22 bin 222 TL gibi çeşitli fiyatlarla ilan veren emlak firmalarının da reklamlarını durdurdu. 99 bin 999 TL, 100 bin TL, 111 bin 111 TL, 125 bin TL gibi fiyatlı ilanları da inceleyen Kurul, bu evlerin gerçekte bu fiyatlara satılmadığını ve tüketicilere daha yüksek fiyatlar belirtildiğini tespit etti. Bu ilanlara da durdurma cezası verildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.