Evren Devrim Zelyut: Bu olursa roket gibi yükselecek

Evren Devrim Zelyut: Bu olursa roket gibi yükselecek

Evren Devrim Zelyut, tarihi rekoru işaret ederek ayrıntısını açıkladı.

Pek çok yatırımcı elindeki varlıkları katlamak için farklı yatırım kollarına başvuruyor. Dolar TL tarafındaki sabitlik sonrasında faizler yatırımcılar için cazip geliyor. Ancak ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, rekor için senaryoyu açıkladı.

FAİZ ARTIRIMI DOLAR KURUNU SABİTLEDİ

Merkez Bankası politika faizini 50 seviyesine getirerek tarihi rekora imza atmıştı. Yüksek enflasyon ile mücadele önemli olan faiz artırımında bir diğer hedef ise dolar kurundaki yükselişi durdurmak oldu. Enflasyonda düşüş yaşanması sonrasında dolar kuruda 2 aydır sabitliğini koruyordu.

dolar-tl-2.jpg

DOLAR YÜKSELDİ

Ancak ABD seçimlerinin etkisi ile dolar tarafında 33 TL seviyesine kadar bir yükseliş gösterdi. Dolar TL tarafında yaşanan gelişmenin ardından geleceği ise merak ediliyor. Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, dolar tarafında o senaryoyu işaret ederek kritik uyarıda bulundu.

dolar-tl-turk-lirasi-0000.jpg

“BU OLURSA 50’YE YOLCULUK BAŞLAR”

Zelyut, iki konuyu işaret ederek, “Ekim veya kasım ayında enflasyon gerçekten düşüyor mu? İkinci noktada Cevdet Akçay hoca görevde kalacak mı kalmayacak mı? İlk domino taşı Cevdet Akçay’ın görevden alınması olur. Bu dolarda 39 ve 42'yi tetikleyecek. Ama o taş devrilirse 42'yi aşar 50'ye doğru yolculuk başlar" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.