Eylem Tok’tan sorulara “Allahuekber” yanıtı! Duruşma salonuna mahkum tulumuyla getirildiler

Eylem Tok’tan sorulara “Allahuekber” yanıtı! Duruşma salonuna mahkum tulumuyla getirildiler

Estetisyen Bülent Cihantimur'un oğlu Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok, Boston Federal Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

AVUKATLARI OĞLU İÇİN SEFERBER ETTİ

Estetisyen Bülent Cihantimur'un oğlu Timur Cihantimur, Boston Federal Mahkemesi'nde yargılanıyor. Muhabirlerin izlediği davada, Timur Cihantimur'un avukatları savunma yaparak dikkatleri üzerine çekti. Timur’a, tutuklu bulunduğu islahevi merkezinde tuvalet temizliği yapmak ve ot toplamak gibi görevler verildiği iddia edildi. Bu durumun psikolojisini olumsuz etkilediği belirtildi. Ayrıca, yüzünde darp izleri tespit edildiği rapor edildi. Avukatlar, Timur'un bu koşullardan dolayı mağdur olduğunu savundu.

monjhgf-eynf.webp

BOSTON FEDERAL MAHKEMESİ'NDE EYLEM TOK DURUŞMASI

Oğlunu koruma gerekçesiyle yurt dışına kaçıran yazar Eylem Tok'un 11:00'de başlayan duruşması için Boston Federal Mahkemesi'nde yoğun bir hazırlık yaşandı.

Duruşma salonuna giriş yapılırken gazetecilerin dijital eşyalarını bırakmaları istendi. Duruşmayı, Boston Büyükelçiliği'nden bir yetkili de takip etti ve yaşananları anında Ankara'ya iletti. Duruşma salonu, Boston'da yaşayan Türk vatandaşları tarafından da dolduruldu, böylece önemli bir topluluk desteği sağlandı. Duruşma, hem yerel hem de uluslararası düzeyde önemli görüldü.

pogplsg-6pka.webp

EYLEM TOK'UN MAHKEME SONRASI CEVABI DİKKAT ÇEKTİ

Lüks yaşam tarzı ve marka kıyafetleriyle tanınan Eylem Tok, Boston Federal Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Guantanamo mahkumlarına benzer bir turuncu tulum içinde getirildi. Saçlarını muhtemelen tanınmamak amacıyla sarıya boyattığı görülen Tok'un, çok ağlamaktan yüzünün şiş olduğu dikkat çekti. Duruşma sırasında Mahkeme Başkanı ve avukatların sözleri, simultane tercüman aracılığıyla Tok'a aktarıldı.

Tok, duruşma sonunda soruları cevaplamayıp, "Allahüekber" diyerek tepki verdi.

monmjghgff-v212.webp

Ayrıca, Türkiye'den gönderilen evraklarda eksiklikler olduğu ortaya çıktı. Tok'un yakalandığı evde 8 pasaport bulunduğu yönünde haberler yapılmasına rağmen, duruşmada sahte pasaportla ilgili bir soru sorulmadı. Bu durum, ilgili iddiaların doğru olmadığını işaret ediyor. Amerika Birleşik Devletleri tarafından görevlendirilen avukatın savunması da büyük ilgi gördü.

Eylem Tok'un duruşması 27 Haziran'a, oğlu Timur Cihantimur'un duruşması ise 20 Haziran'a ertelendi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.