EYT'liye bahar formülü ortaya çıktı

EYT'liye bahar formülü ortaya çıktı

EYT’lilerle ilgili çözüm bahar ve yaz aylarında masaya yatırılacak. İşte detaylar…

EYT'liye bahar formülü ortaya çıktı

Emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu'nun TAKVİM'e yaptığı açıklamalar heyecana yol açarken, çalışmalar için bahar formülü gündeme geldi.

5 AŞAMALI ÇÖZÜM 

Takvim'de yer alan habere göre, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren 5 konu belirlenirken, bunlar birbiri ardına çözüme kavuşturuluyor. İlk olarak yeni asgari ücret tespit edildi. Ardından emekliler ve memurlara ilave iyileştirmeler yapıldı.

3600 ek göstergeyle ilgili çalışmalarda da memur sendikalarıyla müzakereler başlarken, bu konu da Mayıs'a kadar çözüme kavuşturulacak. Mayıs'ta 3600 ek göstergenin Meclis'e sevk edilmesiyle sıra belediyeler dahil sözleşmeli çalışanlar ve EYT'ler ile ilgili düzenlemelere gelecek.

Bahar ve yaz aylarının gündemi bu konular olacak. EYT'lilere ilişkin çalışmaların 2022 yılı bitmeden çözüme kavuşturulması bekleniyor.

EYT'lilere emeklilik yolunu açacak çalışmalarda öncelikle kapsam belirlenecek. Kime hangi şartlarda maaş bağlanacağı karara bağlanırken, bu arada düzenlemenin mali boyutu da ortaya çıkacak.

HANGİ ADIMLAR GÜNDEMDE?

Kesintili, kısmi emeklilik, süre tamamlanması, bazı meslek grupları için yıpranma seçeneği tartışılan başlıklar arasında yer alıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.