EYT’liye prim desteği geliyor

EYT’liye prim desteği geliyor

Emeklilikte Yaşa Takılanlar'da primi eksik olanlar için alternatifli borçlanma formülleri getiriliyor.

EYT’liye prim desteği geliyor

Emeklilikte Yaşa Takılanlar'da primi eksik olanlar için alternatifli borçlanma formülleri getiriliyor.

Takvim’de yer alan bilgilere göre, Emeklilikte Yaşa Takılanlar için kapsam çalışması yapılmasıyla kimlerin hak sahibi olduğu ortaya çıkartacak. Ardından da emeklilik şartları belirlenecek. Bu arada EYT'liler arasında primi eksik olanlar da bulunuyor.

YIL ŞARTI

Yıl şartını tamamlamış ama yeteri kadar primi olmayan EYT'liler için borçlanma formülleri devreye girebilecek. Bu durumda kadınlar doğum borçlanması ile 2.160 gün yani 6 yıllık prim kazanabiliyor.

Sigortadan sonra gerçekleşen doğumlarda üç çocuğa kadar borçlanma yapılıyor. Her çocuk için 2 yıl kazanılıyor. Böylece eksik primler tamamlanırken yaş dolmuşsa 6 yıl daha beklemeye gerek kalmıyor.

10 YILLIK PRİMLE EMEKLİLİK HAKKI

Erkekler ise askerlik sürelerini borçlanarak primlerine ekleyebiliyor. Askerlik sigortadan önce yapılmışsa işe giriş tarihini de öne çekiyor. Bütün bu borçlanma imkanlarına rağmen primini dolduramayanlar için ise kısmi emeklilik imkanı bulunuyor. 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olanlar için 3.600 gün yani 10 yıllık prim ile emeklilik imkanı var.

Burada kadınların 50 erkeklerin de 55 yaşını ve 3600 gün primi doldurmaları gerekiyor. Bu şartların yerine geldiği tarihe göre de emekli olunacak yaş belirleniyor. Burada da kadınlar için 58 erkekler için 60 yaşa kadar bir yaş şartı ortaya çıkıyor. Kısmi emeklilik için de yeni düzenlemenin içinde bir kolaylık bulunması bekleniyor. Kısmi emeklilik için de yeni düzenlemenin içinde bir kolaylık bulunması bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.