Faturalarda indirim mi olacak? Enerji Bakanı 'Maliyetler azalacak' diyerek açıkladı

Faturalarda indirim mi olacak? Enerji Bakanı 'Maliyetler azalacak' diyerek açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı elektrik ve doğal gaz faturalarına ilişkin konuştu. Bakan 'Maliyetler azalacak' diyerek açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, doğal gaz ve elektrik faturalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Bayraktar, Orta Vadeli Program (OVP) döneminde enerji ithalatını azaltarak cari açığı ve enerji maliyetlerini düşürmeyi hedeflediklerini söyledi. Bu sayede enflasyon üzerindeki baskıları hafifletmeyi amaçladıklarını belirtti.

iiert4pvo0q3nyp9slqapg.webp

Bakan Bayraktar’ın konuya ilişkin yaptığı açıklamasında "OVP döneminde enerji ithalatını azaltarak, cari açığı ve enerji maliyetlerini düşürerek enflasyon üstündeki baskıları azaltmayı hedefliyoruz. 1000 liralık gaz ve elektrik faturasının yüzde 60'ı halen devletimiz tarafından karşılanıyor. (Doğal gaz ve elektrik faturaları) Bütçe imkanları mertebesinde bu destekleri sürdüreceğiz. Vatandaşımızı dünyada artan fiyatlara karşı korumaya devam edeceğiz. Fiyatları, gelir grubu yüksek, gerçek maliyete katlanabilecek tüketicilere, maliyet esaslı yansıtmak daha doğru diye düşünüyoruz" dedi.

202301021449221-img.jpg

Sakarya gaz sahasıyla ilgili de bilgi veren Bayraktar, Sakarya gaz sahası, yaklaşık 4 milyon hanenin gaz ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede olduğunu belirtti.

Ayrıca, doğal gaz arama faaliyetlerini genişletmek amacıyla yeni bir yüzer gaz arama platformu getirileceğini duyurdu. Bayraktar, "Yeni yüzer doğal gaz platformu Eylül 26-27 gibi Türkiye'ye gelecek. Şu an Akdeniz'de seyir halinde" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.