Balıkesir’de yaklaşık 20 ton sahte zeytinyağı ele geçirildi

Balıkesir’de yaklaşık 20 ton sahte zeytinyağı ele geçirildi

Balıkesir’in Edremit ilçesinde jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonda yaklaşık 20 ton sahte zeytinyağı ve 100 kilogram sahte bal ele geçirildi. İki kişi gözaltına alındı ve adli işlem başlatıldı

Balıkesir’in Edremit ilçesinde jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği büyük çaplı operasyonda yaklaşık 20 ton sahte zeytinyağı ve 100 kilogram sahte bal ele geçirildi. Operasyon kapsamında 2 kişi gözaltına alındı. Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı'nın sağlığı tehlikeye atacak şekilde gıda maddesi üretimine yönelik yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Edremit ilçesinde yaşayan 2 şüphelinin, düşük kaliteli palm ve soya bitkisel yağlarına zeytinyağı aroması ve endüstriyel boya karıştırarak sahte zeytinyağı ürettiği ve bunu piyasaya sürdüğü tespit edildi.

Şüphelilerin yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilmesi amacıyla 2 adres ve 2 araçta, Edremit İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleriyle ortak bir operasyon düzenlendi. Operasyonda, piyasa değerinin yaklaşık 7 milyon 800 bin TL olduğu belirtilen toplam 19 bin 500 litre sahte zeytinyağı ve 100 kilogram sahte bal ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 kişi hakkında adli işlem başlatıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.