Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın özel isteği Meclis’ten geçmedi! TBMM kabul etmedi

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın özel isteği Meclis’ten geçmedi! TBMM kabul etmedi

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın TBMM Genel Kurulu'nda yapacağı konuşma öncesinde talep ettiği özel isteği TBMM tarafından reddedildi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Türkiye ziyaretinde 15 Ağustos'ta TBMM Genel Kurulu'nu olağanüstü toplantıya çağırdı. Bu özel toplantı için Meclis çevresindeki güvenlik önlemleri artırılacak ve davetliler haricinde Meclis’e ziyaretçi kabul edilmeyecek.

tbmm-ant-icme-2055311.jpg

Toplantı saat 15.00’te TBMM Başkanı Kurtulmuş’un açılış konuşmasıyla başlayacak, ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas kürsüde konuşma yapacak. Abbas, sağlık sorunları nedeniyle konuşmasını oturduğu yerden yapma talebinde bulunmuş, ancak bu talep reddedilmiş ve kürsüde konuşma yapması kararlaştırıldığı aktarıldı.

thumbs-b-c-9f6598b1d2ac6a91ac196b872a71fd46.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DA EŞLİK EDECEK

Filistin Devlet Başkanı Abbas, İsrail’in Gazze ve diğer Filistin bölgelerine yönelik saldırılarını detaylandıracak ve konuşması yaklaşık yarım saat sürecek. Konuşma, İngilizce, Türkçe ve Fransızca dillerine simultane olarak tercüme edilecek.

emekli-buyukelci-hatirlatti-tbmm-konugu-mahmut-abbasi-ne-kadar-taniyorsunuz-lxaf.webp

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve AKP Genel Başkanı olarak toplantıya katılması beklenirken, bakanların da özel oturumda Erdoğan’a eşlik etmesi planlanıyor.

Özel toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ve TBMM Başkanı Kurtulmuş, Şeref Holü’ndeki Filistin temalı fotoğraf sergisini ziyaret edecek. Daha sonra, Kurtulmuş ve Abbas, Meclis’in Mermerli Salonu’nda bir araya gelerek heyetler arası görüşmeler gerçekleştirecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.