Fırında sakın bu ayarı kullanmayın! Çoğu kişi bilmeden yapıyor

Fırında sakın bu ayarı kullanmayın! Çoğu kişi bilmeden yapıyor

Yemek pişirirken hayat kurtaran fırınların tehlike saçan bir ayarı ortaya çıktı.

Fırınlar, günümüzde birçok mutfakta vazgeçilmez bir araç haline gelmişken, pişirme süreçlerini kolaylaştıran teknolojik özelliklerle donatılmıştır. Ancak, bu teknolojik avantajların bazıları sağlığımız için potansiyel riskler taşıyabilir. Bu yüzden bazı ayarlarına dikkat etmek gerekiyor.

gettyimages-471677254-585ab7093df78ce2c3cf4236.jpg

FIRINLAR EVİN OLMAZSA OLMAZI

Misafirlerimize ya da ev halkına farklı türde yemekler pişirmek istediğinizde evinizin vazgeçilmez demirbaşı fırınları kullanabilirsiniz. Kekler, börekler, tatlılar, ana yemekler fırında rahatlıkla pişirilebilir. Üstelik bu türde bir pişirme yöntemi, oldukça sağlıklıdır.

Fırında pişirilen her ürün genellikle hafiftirler ve bu sebeple fırın kullanılır. Öte yandan mutfakta pratiklik sağlayan da bir üründür.

03vj0jydddde6arquznzyki-2.webp

TEHLİKELİ AYARI ORTAYA ÇIKTI

Sağlıklı yemekler pişirebilen fırınların zararlı ayarı ortaya çıktı ve kullanıcıları endişelendirdi. Sosyal medyada tartışma çıkaran konunun detayları ortaya çıktı.

Fırınlarda kullanılan "öz-kendini temizleme" özelliği bu risklerden biridir. Bu özellik, fırının iç sıcaklığını çok yüksek derecelere çıkararak, yemek artıklarını kül haline getirir.

Fakat bu sırada, kaplamadan zararlı kimyasalların veya dumanların açığa çıkması mümkün olabilir. Bu dumanlar, solunum yolları tahrişine veya diğer sağlık sorunlarına yol açabilir. Dolayısıyla, fırını temizlerken bu ayar yerine, daha az riskli olan manuel temizleme yöntemlerini tercih etmek faydalı olacaktır.

techtalk-oven-temp-guide-hero.jpg

SOSYAL MEDYA KULLANICISI DENEDİ

Bir sosyal medya kullanıcısı fırının ‘kendi kendini temizleme’ özelliğini kullandı ve bunu sosyal medyadan paylaştı. Fırını bu ayarda 3 saat boyunca çalıştıran kullanıcı, evinin dumanla kaplandığını da gösterdi.

Bunun üzerine kullanıcının paylaşımına çok sayıda yorum geldi. Yayılan bu dumanın mide bulantısı, ateş ve grip semptomlarına neden olduğu söylendi.

227060-imgp2093.webp

Fırının içinin tertemiz olmasına karşın, çevreye yayılan bu zehirli duman sağlığı tehdit ediyor. Öte yanda fırının sıcaklık sensörünü bozabilen bu ayar yangına neden olabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.