Fiyatı 2.850 TL birden artmıştı! O tarihe ertelenecek

Fiyatı 2.850 TL birden artmıştı! O tarihe ertelenecek

Fiyatına 2 bin 850 TL zam geleceği haberi büyük tepki toplamıştı. O zam kararı ertelenecek.

Yurt dışı çıkış harcıyla ilgili vergi düzenlemelerini içeren paketin TBMM'ye sunulması bekleniyordu. Şu anda 150 TL olan yurt dışı çıkış harcının 3.000 TL'ye yükseltilmesi planı kulislere sızmış ve geniş çapta tepki topladı.

Ancak vergi paketinin yasalaşması sürecinde, yurt dışı çıkış harcının bu şekilde artırılmasını öngören çalışmanın daha sonraki aylara ertelendiği iddia edildi.

284205e0-2cab-11ef-a044-9d4367d5b599-png.webp

Yurt dışı çıkış harcı için planlanan zam önerisi kamuoyundan gelen tepkiler üzerine alternatiflerle yeniden değerlendiriliyor. Parti içinde harcın artırılmasına karşı çıkanların bulunduğu ifade edilirken grup yönetimi ve ilgili bakanlıkların katıldığı toplantılarda konunun yeniden ele alındığı belirtildi.

EKİM AYINA ERTELENDİĞİ İDDİA EDİLİYOR

Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu'nun haberinde, İddiaya göre öğrenciler, hac ibadeti için yurtdışına çıkanlar ve sınır ticareti yapanların yurt dışı harcından muaf tutulabileceği önerildi. Yurt dışı çıkış harcı zammının şimdilik ertelenmesi gündeme gelirken konuyla ilgili net kararların önümüzdeki hafta yapılacak kabine toplantısında şekilleneceği öne sürüldü.

yurt-disina-cikis-pulu-v6nr.webp

Ayrıca yurt dışı çıkış harcı düzenlemesinin Ekim ayına kadar rafa kaldırıldığı iddialar arasında yer alıyor.

Şu anda geçerli olan yurt dışı çıkış harcı 150 TL olarak tahsis ediliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı, bu harcın 3 bin TL'ye yükseltilmesi ve yıllık değerleme oranında artırılması önerisinde bulunmuştu. Ancak AK Parti grubunun, daha makul bir artış olan 1.500 TL'ye sıcak baktığı iddia edilmişti. Bazı kişiler ise bu indirimin kamuoyu yoklamasından ibaret olduğu ifade edilmişti.

806955-image1.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.