Fiyatı 350 TL'den 700 TL'ye çıktı. Görenler neye uğradığını şaşırdı

Fiyatı 350 TL'den 700 TL'ye çıktı. Görenler neye uğradığını şaşırdı

Aydın’da üretilen ve kış aylarının vazgeçilmezi olan ve altın rengi ile nam salan kuru incir, üreticinin yüzünü güldürürken, tüketici tarafında is işler içler acısı.

Aydın’ın altın sarısı rengi ile nam salan meyvesi kuru incir, bu yıl rekor bir fiyatla vatandaşın karşısına dikildi. 2023 yılında kilosu yaklaşık 350 TL olan kuru incir, bu yıl tam iki katına çıkarak 700 TL seviyesine kadar ulaşmış durumda. Bu beklenmedik fiyat artışı, hem üreticilerin hem de tüketicilerin gündeminde.

Picture background

Kuru incir fiyatlarındaki bu ani yükseliş, Aydınlı üreticiler için büyük bir gelir kaynağı oldu. Özellikle Aydın Ticaret Borsası’nda düzenlenen törende, 86 kilo incirin kilogramı 700 TL’den satılması, yeni bir rekor olarak kayıtlara geçit.

Ancak vatandaşlar açısından durum hiç de iç açıcı değil. Kuru incir, özellikle kış aylarının vazgeçilmez meyvesi olarak bilinirken, bu yılki fiyat artışıyla herkesin ulaşabileceği bir ürün olmaktan çıkma riski taşıyor.

Picture background

Birden yükselen fiyatlar karşısında şaşkınlık yaşayan tüketiciler, artan yaşam maliyetleriyle birlikte bu tür ürünlere erişimin giderek zorlaştığını dile getiriyor.

Kuru incir fiyatlarındaki bu artışın nedenleri arasında iklim değişikliği ve kuraklık gibi doğal nedenler öne çıkıyor.

Picture background

Ayrıca, dünya genelinde artan talep ve üretim maliyetlerindeki artış de fiyatlara yansıyan önemli faktörler arasında yer alıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.