Gelir İdaresi personeline fazla mesai

Gelir İdaresi personeline fazla mesai

Cumhurbaşkanlığı kararı ile Gelir İdaresi Başkanlığı merkez ve teşkilatlarında çalışan personele mesai ödenmesine yönelik karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Fazla mesai 01 Nisan 2023 ile 30Eylül 2023 tarihleri arasında uygulanacak. 

Serdar KULAKSIZ / KAMU SON HABER 

Gelir İdaresi Başkanlığı merkez ve teşkilatlarında çalışan personele mesai ödenmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete''de  yayımlandı. 

HANGİ BÖLÜMDE ÇALIŞAN PERSONEL ALACAK 
Resmi Gazete''de yayımlanan kararda, fazla çalışma yapmasına ihtiyaç duyulan ve mesai saatleri dışında fiilen fazla çalışma yapan Gelir İdaresi Başkanlığı''nın Tahsilat ve itilaflı işler, uygulama ve veri yönetimi, gelir yönetimi ile mükellef hizmetleri daire başkanlıklarında görev yapan personeli ile taşra teşkilatında anılan kanun kapsamında yapılan iş ve işlemlerde görevlendirilen personele ödenecek. 

AYDA ELLİ SAATİ GEÇEMEYECEK 

Her bir personele fazla çalışma ücreti ödenecek süre ayda elli saati geçmeyecek. Fazla çalışmanın her bir saati için 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu''nun(K) cetvelinde belirlenmiş olan fazla çalışma saat ücretinin (5,40 TL) beş katı esas alınacak. 

30 EYLÜL''E KADAR UYGULANACAK 
Fazla çalışılan gün ve süreleri gösteren fazla çalışma cetveli düzenlenir ve bu cetvel fazla çalışma yapan personel ile birim amiri tarafından imzalanacak. Bu karara göre fazla çalışma ücreti ödenen personele diğer mevzuat hükümleri uyarınca ayrıca fazla çalışma ücreti ödenmeyecek. Bu uygulama 1 Nisan 2023 ile 30Eylül 2023 tarihleri arasında uygulanacak. 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.