GESTAŞ Deniz Ulaşım'a kallavi zam

GESTAŞ Deniz Ulaşım'a kallavi zam

Çanakkale Valiliği İl Özel İdaresi'ne bağlı GESTAŞ Deniz Ulaşım, Geyikli-Bozcaada hattında kallavi zam yaptı.

Çanakkale Valiliği İl Özel İdaresi'ne bağlı GESTAŞ Deniz Ulaşım, Geyikli-Bozcaada hattında ciddi bir fiyat artışı yaptı. Gazeteci Candaş Tolga Işık, sosyal medya platformu X üzerinden bu zamlı fiyatlara sert tepki gösterdi. Işık, GESTAŞ’ın deniz ulaşımından ziyade adeta bir havayolu şirketi gibi ücret talep ettiğini belirtti.

Işık, Geyikli-Bozcaada hattındaki otomobilli vapur seferinin fiyatının 1.590 lira olduğunu paylaştı.

"BÖBREKLERİ KARGOYLA MI YOLLAYALIM?"

Işık, "Böbrekleri kargoyla mı yollayalım yoksa gelip elden mi alırsınız GESTAŞ havayolları?" diyerek fiyatları eleştirdi. Ayrıca, çevrimiçi bilet fiyatlarının 3 bin 050 lira olduğunu belirtti ve bu fiyatların erken rezervasyonla alınan Portekiz uçak biletlerinden bile daha yüksek olduğunu öne sürdü.

ekran-goruntusu-2024-08-26-093929-001.png

GESTAŞ'ın internet sitesinde, 25 Ağustos'ta bilet alındığında Işık'ın belirttiği fiyata ulaşılabildiği, ancak bir gün sonra alınacak biletlerin en düşük 2 bin 115 liradan başladığı görüldü.

GESTAŞ'IN GÜNCEL ÜCRET TABLOSU

"Artan maliyetler" nedeniyle 'zaruri' bir zam söz konusu olduğun söyleyen Çanakkale Valiliği'ne bağlı GESTAŞ şunları sarf etti:

24.08.2024 tarihi itibariyle tüm hatlarımızda geçerli olan yeni ücret tarifesiyle, özellikle Bozcaada hattındaki fiyat artışıyla ilgili açıklama yapma gereği duyulmuştur.

1- Şirketimiz tarafından yürütülen deniz ulaşımında artan maliyetler göz önüne alınarak, 24.08.2024 tarihinden geçerli olmak üzere bütün hatlarda ücret tarifelerinde %40 artış yapılması zarureti hasıl olmuştur.

2- Buna göre, Geyikli-Bozcaada hattı otomobil fiyatı 570 TL iken, 24 Ağustos 2024 tarihindeki yeni fiyat tarifesinde 795 TL olarak güncellenmiştir.

3- Ayrıca, 24.08.2024 tarihi itibariyle tüm hatlarımızda geçerli olan yeni ücret tarifesinde, yaya geçişlerindeki tüm fiyatlar sabit kalmış, yaya yolcu bilet fiyatlarına artış uygulanmamıştır.

4- Özellikle adalarda ikamet eden vatandaşlarımıza sunulan '%50 indirimli geçiş avantajı' aynen korunmuştur. (Adakart geçiş ücreti 397,50 TL olmuştur.)

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

ekran-goruntusu-2024-08-26-093951.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.