Giresun depreminin ardından korkunç gerçek ortaya çıktı! 1000 yıllık fay uyandı

Giresun depreminin ardından korkunç gerçek ortaya çıktı! 1000 yıllık fay uyandı

Giresun'da meydana gelen depremin ardından korkutan açıklama geldi. O iller deprem tehdidi ile karşı karşıya kaldı.

Dün öğle saatlerinde Giresun açıklarında yaşanan 3.9 büyüklüğündeki deprem, bölgedeki riskleri bir kez daha gündeme getirirken pek bilinmeyen bir gerçek de ortaya çıktı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Kandilli Rasathanesi, dün Giresun açıklarında meydana gelen depremi duyurdu. AFAD, depremin büyüklüğünü 3.6 olarak bildirirken, Kandilli Rasathanesi ise 3.9 olarak kaydetti.

0116.jpg

Bunun üzerine Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, depremin ardından sosyal medya üzerinden önemli uyarılarda bulundu.

3,9 Giresun depreminin Doğu Karadeniz sahil illerini tehdit ettiğini söyleyen Bektaş, Karadeniz Levhası kuzeyinde Kafkas, güneyinde ise Kuzey Anadolu levha sınırı faylarıyla sınırlandırıldığının bilgisini paylaştı.

1lvetz1f2ekvghzj1dhnww.webp

DEPREM TEKRARLANMA SÜRESİNE SAHİP

Bektaş, paylaşımında Karadeniz Fayı hakkında yeterli bilgiye sahip olmadıklarını vurguladı. Karadeniz Fayının Karadeniz Levhası içerisinde yer aldığını söyleyen Osman Bektaş, Levha sınırı faylarının 100-1000 yıl tekrarlanma süresine sahip olduğunu ve levha içi fayların 1000-10000 yıl tekrarlanma süresine sahip olduğunu söyledi.

20231218aw100781-0.jpg

Karadeniz Fayı segmentlerinin hızları ve son yıkıcı depremleri hakkında bilginin olmadığının altını çizen Osman Bektaş, "Sahil, zemin deprem büyütme özelliği ve heyelan tehlikesine sahiptir." dedi.

sadadasd.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.