Teknoloji devi ünlü siber güvenlik şirketini satın alacak! Milyarlarca Dolar gözden çıkarıldı

Teknoloji devi ünlü siber güvenlik şirketini satın alacak! Milyarlarca Dolar gözden çıkarıldı

Dev teknoloji şirketi ünlü güvenlik şirketini satın almak için harekete geçti. Milyarlarca Dolar gözden çıkarıldı.

Google, son dönemlerde satın alma politikalarıyla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Şirket, bulut güvenliği alanında önemli bir adım atmak için harekete geçti. Google, Wiz şirketini satın alma kararı aldı.

Edinilen bilgilere göre Google, Wiz için tam 23 milyar doları gözden çıkardı. Bu rakam, Google'ın 2012 yılında Motorola için ödediği tutarın neredeyse iki katı değerinde olduğu kaydedildi. Eğer satın alma gerçekleşirse, şirket tarihinin en büyük satın alması gerçekleştirmiş olacak.

maxresdefault.jpg

Google'ın bu satın alma hamlesi, bulut depolama alanında siber güvenlik konusunda uzmanlaşmış olan Wiz şirketini bünyesine katma stratejisine dayanıyor. The Wall Street Journal'ın raporuna göre, bu satın alma girişiminin arkasındaki güç Google Cloud'un başındaki isim Thomas Kurian olduğu öne sürüldü.

stock-google-pie-adobe.jpg

The New York Times'ın haberine göre, Google'ın bu adımıyla birlikte güvenli bir bulut platformu olma hedefi doğrultusunda adımlarını güçlendirmesi ve kurumsal müşteri tabanını genişletmesi hedefleniyor.

Özellikle Google'ın mevcut müşterileriyle olan ilişkilerini daha da güçlendirerek böylece pazardaki etkisini artıracak. Google, 2022 yılında Mandiant'ı 5.3 milyar dolara satın alarak siber güvenlik alanındaki gücünü artırmaya gitmişti.

im-979786.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.