Giyim devi tüm mağazalarını kapatma kararı aldı! 40 ülkede faaliyet gösteriyordu

Giyim devi tüm mağazalarını kapatma kararı aldı! 40 ülkede faaliyet gösteriyordu

Onlarca ülkede faaliyet gösteren moda devi o tarihe kadar tüm mağazalarını kapatma kararını aldı.

Dünya üzerinde pandemi sonrası başlayan enflasyon sorunu özellikle şirketleri vurdu. Bu süreçle beraber firmalar tek tek iflas bayrağını çekmeye başladı. Birçok işletme ise üretime ara vererek kapanmaya diyor.

Moda devi ise 56 mağazasının tamamını yıl sonuna kadar kapatma kararı aldı. Bu gelişme sonucunda, yaklaşık 1.300 çalışanın işini kaybedeceği belirtiliyor.

Avrupa’daki iflas eden Esprit şirketinin marka hakları, İngiliz finans yatırımcısı "Alteri" tarafından satın alınacağı kaydedildi.

shutterstock-139501094.webp

Almanya'nın dev markası Esprit, marka haklarının satış fiyatı hakkında herhangi bir bilgi paylaşmadı. İlgili mağazalar tasfiye edilerek ürünler satılacak, ancak operasyonel işlerin, yani mağazaların ve çalışanların devralınmayacağı ifade edildi.

Sonuç olarak, mağazalardaki ve Ratingen'deki merkez ofisteki istihdam sayısı kaybedilecek. İflas eden yedi Alman Esprit şirketinin alacaklılar komitesi, tasfiye süreciyle ilgili gerekli belgeleri imzaladı.

Şirketin geleceği konusunda yapılan açıklamada, Esprit'in marka olarak öngörülebilir gelecekte devam edeceği vurgulandı.

espritstorelogo.webp

40 ÜLKEDE FAALİYET GÖSTERİYORDU

Almanya'da üretilen ve satılan ürünlerin nasıl sunulacağına dair detaylar ise henüz netleşmedi. "Alteri" aynı zamanda Street One ve Cecil markalarını bünyesinde bulunduran CBR Fashion adlı moda şirketinin de sahibidir.

Esprit, dünya genelinde yaklaşık 40 ülkede faaliyet gösterirken, grubun merkezi Hong Kong'da bulunmaktadır. Almanya, grup için en önemli pazar olma özelliğini taşıyor. Esprit, 2020 yılında Almanya'daki yaklaşık 50 mağazayı kapatarak 1.100 kişiyi işten çıkarmıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.