Görevden alınacak bakanlar listesi belli oldu 'Ankara’yı sallayan iddia’ Erdoğan bu isimlerin affını isteyecek

Görevden alınacak bakanlar listesi belli oldu 'Ankara’yı sallayan iddia’ Erdoğan bu isimlerin affını isteyecek

Ankara adeta bu iddialarla çalkalanıyor. İddiaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan bazı bakanları görevinden alacak.

Ankara'da siyasi kulisler hareketli günler geçiriyor. Öncelikle, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın görev süresiyle ilgili tartışmalar devam ederken, şimdi ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabineyi revize edeceği söylentileri gündeme bomba gibi düştü.

Siyasi çevrelerde, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın geleceği ve aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabinede önemli değişiklikler yapacağına dair dedikodular sosyal medyada çığ gibi büyüdü.

145553915-1686053449.jpg

RESMİ GAZETE'DE DUYURULACAK

İddialara göre, Koca'nın yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy gibi isimlerin görevlerine son vereceği öne sürülüyor. Bu değişikliklerin hafta sonuna kadar Resmî Gazete'de duyurulabileceği iddialar arasında yer alıyor.

bakan-tekinin-torpil-istedigi-iddia-edilmisti-bakanliktan-aciklama-yusuf-tekin-bir-ogrenci-icin-torpil-istedi-mi-yusuf-tekin-haberleri-m2rh.webp

Cumhurbaşkanlığı ve AKP'nin bu konudaki sessizliği ise bu iddiaların ayyuka çıkmasına neden oldu. Yerel seçimlerde tarihinde ilk kez ikinci parti konumuna düşmesi nedeniyle AK Parti’de hareketlenme devam ediyor.

O İSİM SAĞLIK BAKANI OLACAĞI İDDİA EDİLDİ

İddialara göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabineyi yenileme yoluna gideceği ve bazı bakanların görevden alınacağı söylentiler arasında yer almıştı. Ankara'daki siyasi kulislere göre, Erdoğan'ın parti içinde ve milletvekilleri arasında eleştirilere hedef olan bakanları değiştirme niyetinde olduğu aktarıldı.

Özellikle, AK Parti'nin Kızılcahamam'daki toplantısında milletvekilleri tarafından eleştirilen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yerine yeni bir ismin atanabileceği konuşuluyor. Sosyal medyada dolaşan iddialara göre, Sağlık Bakanlığı koltuğuna, Sağlık Bakanı Yardımcısı Şuayıp Birinci’nin oturağı öne sürüldü.

iktidara-yakin-yazardan-fahrettin-koca-kulisi-yerine-gelecek-ismi-acikladi-irvy.webp

BU BAKANLARIN YERİ SAĞLAM

Öte yandan Habertürk köşe yazarı Bülent Aydemir' X platformunda yaptığı açıklamada kabinede Hakan Fidan, Ali Yerlikaya, Mehmet Şimşek, Yılmaz Tunç gibi isimlerin yeri en sağlam bakanlar olduğunu ifade etti.

2222.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.