'Gram altın dibi görecek' Duyan kuyumcuya koşacak

'Gram altın dibi görecek' Duyan kuyumcuya koşacak

Ekonomi yazarı Tuğba Ekin, gram altın fiyatlarıyla ilgili çarpıcı bir tahminde bulundu.

Tuğba Ekin, küresel piyasalarda Pazartesi günü başlayan sert satışların etkisiyle oluşan panik havasını ve bu durumun altın fiyatlarına etkilerini değerlendirdi.

aw845045-02-c8f6.webpTuğba Ekin, sosyal medya ve basın açıklamalarında, küresel piyasalarda yaşanan sert satışların piyasalarda bir panik havası yarattığını belirtti.

Bu durumun Borsa İstanbul'u da etkilediğini ve genel düşüşlerin derinleştiğini ifade etti. Enflasyonun beklenenin altında kalmasına rağmen, piyasaların Kara Pazartesi etkisi nedeniyle olumlu bir algı oluşturamadığını vurguladı.

0x0-1687847607177.webpEkin, tüm bu gelişmeler arasında altının hâlâ güvenli bir liman olduğunu belirtti. Düşüşlerin, sert kâr çekimlerinden kaynaklandığını ve dolar kurundaki artışın düşüşlerin bir kısmını dengelediğini ifade etti. Ekin, hem temel hem de teknik analizlere dayanarak, orta ve uzun vadede gram altın fiyatlarının yukarı yönlü bir görünüm sergilediğini kaydetti.

1-nubb.webpGRAM ALTIN İÇİN YENİ BEKLENTİLER

Ekin, gram altının 2650-2700 TL arasında bir seviyeye yükselebileceğini öngördü. Olası bir geri çekilmede ise, gram altının 2550 TL seviyelerinden alım fırsatı sunabileceğini belirtti. Kısa vadede teknik analizlerin satışları desteklediğine dikkat çeken Ekin, gram altında satışların derinleşmesinin beklendiğini ve fiyatların 2500 TL'nin altına düşmesi durumunda 2400 TL seviyelerinin görülebileceğini vurguladı.

Ekin, altının güçlü bir destek seviyesinde yer aldığını ve daha önce yaşanan üçlü dip formasyonunun altın için önemli bir destek oluşturduğunu belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.