İlk-Orta Lise öğrencilerine 600 TL verilecek! Karar Meclis'te onaylandı

İlk-Orta Lise öğrencilerine 600 TL verilecek! Karar Meclis'te onaylandı

İlk-Orta Lise öğrencilerini sevindirecek haber geldi. Meclis kararıyla öğrencilere 600 TL verilecek.

Hayat şartlarının zorlaşması ve maaşlara yapılan zamların azlığı nedeniyle vatandaşların alım gücünü düşmeye devam ediyor. Özellikle büyükşehirlerde yaşayanlar için sunulan destekler, günlük olarak büyük destek sağlıyor.

Düşük maaşlı ve sosyal güvencesi olmayan haneler için yerel belediyeler tarafından çeşitli yardımlar sağlamayı sürdürüyor. Ayrıca, dar gelirli hanelerde öğrenim gören öğrencilere yönelik yeni destekler de açıklanıyor.

Sosyal belediyecilik anlayışını benimseyen belediyeler, eğitim alanında da desteklerini sürdürüyor. Son olarak Merkezefendi Belediyesi, öğrencilere yönelik yeni bir destek programını duyurdu. Ağustos ayı meclis toplantısında açıklanan bilgilere göre, ortaokul, lise ve denge okullarında eğitim gören öğrencilere eğitim desteği sağlanmasına karar verildi.

aw262165-02.jpg

600 TL DESTEK VERİLECEK

2024-2025 eğitim öğretim yılı için Merkezefendi Belediyesi, binlerce öğrenciye aylık 600 TL destek ödemesi yapacağını bildirdi. Ayrıca, meslek liselerine yönelik çeşitli imkanların da sunulacağı açıklandı.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan tarafından yapılan açıklamada, oy birliği ile alınan karar doğrultusunda İlk-Orta Lise öğrencileri olmak üzere 4.000 öğrenciye aylık 600 TL destek ödemesi yapılacağı ifade edildi.

aw262165-03.jpg

Bu destekten yararlanabilmek için dar gelirli aileler kriteri aranacak ve destek, ailelerin eğitim masraflarını hafifletecek şekilde planlandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.