Eskişehir'deki saldırganın eylem planı ortaya çıktı 'Yayın açıp önüne geleni bıçaklamıştı' Yaşatacağı dehşeti listelemiş

Eskişehir'deki saldırganın eylem planı ortaya çıktı 'Yayın açıp önüne geleni bıçaklamıştı' Yaşatacağı dehşeti listelemiş

Eskişehir'de yaşanan dehşet bıçaklama olayı ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Saldırgan eylem planının tüm detaylarını yazmış.

Eskişehir’de dün akşam meydana gelen bıçaklı saldırı, Türkiye'nin gündeminde geniş yankı uyandırdı. Bilgisayar oyunlarından etkilendiği iddia edilen 18 yaşındaki A.K., çelik yelek, maske, balta ve bıçakla donanmış olarak sokağa çıkarak rastgele kişilere bıçakla saldırdı. O anları canlı yayınlayan ve 5 kişiyi yaralayan saldırgan, olay yerine gelen polis ekipleri tarafından yakalandı.

Olayla ilgili şok edici detaylar gün yüzüne çıkmaya başladı. Gencin maske ve çelik yeleği temin ettikten sonra balta ve bıçaklarla sokağa çıkarak terör estirmesi, korku dolu anların yaşanmasına neden oldu.

asfsdfsdfsdfs.jpg

"SOĞUK BİR DUŞ ALIP..."

Ayrıca, saldırının önceden planlandığı ve detaylı şekilde kurgulandığı ortaya çıktı. A.K.’ya ait olduğu öne sürülen blog yazılarında, saldırının manifestosu olarak değerlendirilebilecek talimatlar yer aldı. Yazılarda, saldırının nasıl gerçekleştirileceğine dair açık bilgiler verildi. İşte yazılardan bazı bölümler:

“Olanlardan kimseye bahsetme, kendini izole et.”

“Diğer temizleyicilerin manifestolarını oku.”

“Saldırıyı yapmadan önce bu PDF’yi yaymayı unutma.”

“Öldürmeye ilk ailenden başla, 2-3 kolay öldürme.”

guz7r5hwuae8gvy.png

Blog yazılarında, A.K., saldırıyı şu şekilde planladığını belirtti:

“Soğuk bir duş alıp kıyafetlerimi giyiyorum. Ekipmanlarımı alıp saldırı alanına gidiyorum. Müsait bir yerde ekipmanlarımı giyiyorum ve baltamı, bıçağımı yeleğime takıyorum. Ardından önüme gelen herkese saldırıyorum.”

guzo5brxuaazpbd.jpg

EYLEM PLANINI ADETA NOT ETMİŞ

Saldırgan, canlı yayının önemini vurgularken, bu yayınların silinmeyecek şekilde kaydedilmesi gerektiğini ve arşivlenmesini önerdi. Saldırının ardından yapılması planlanan eylemlerle ilgili yazılanlarda, mültecilere karşı öfke duyulduğu ve onlara yönelik tehditler yer aldığı gözlendi. Yazıda yer alan bazı eylem planlarını işe su şekilde not etmiş:

- Gece yollarına çivi atmak

- Politikacıların ailelerine ve araçlarına saldırmak

- Parti binalarına molotof kokteyli atmak

- Elektrik hatlarına ve internet kablolarına zarar vermek

- Göçmenleri savunan avukatlara saldırmak

- Göçmen kayıt merkezlerini hedef almak

- Göçmen evlerini yok etmek

- Suriyeli çocuklara zehirli su vermek

- LGBT yürüyüşüne bomba ihbarında bulunmak

- İdeolojik düşmanları temizlemek

gu140wex0aa8xdm.jpg

66ba5ed24c0ad0978a8c3bd6.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.