Güncellemeden sonra o telefonlar rafa kalkacak! Bu marka telefonu olanlar dikkat

Güncellemeden sonra o telefonlar rafa kalkacak! Bu marka telefonu olanlar dikkat

Elinde bu marka telefonu olanlar dikkat. Son güncellemeden sonra o telefonlar rafa kalkacak.

Google, Android 15 güncellemesinin bu yılın sonlarına doğru piyasaya sunulacağını duyurdu. Android 15, birçok yeni özellik ve iyileştirme içerecek ve şu anda ikinci beta sürümü kullanıcıların erişimine sunuldu. Bu beta sürümü, nihai sürümün ön izleme niteliğinde olduğu belirtildi.

Xiaomi, Redmi ve Poco markalarının bazı telefonları için Android 15, cihazların alacağı son büyük güncelleme olarak belirlendiği öne sürüldü. Android güncellemeleri, telefonların performansını artırmakla kalmayıp, güvenlik açıklarını kapatarak yeni özellik olarak sunuyor.

shqpq.png

Xiaomi'nin amiral gemisi telefonları genellikle üç büyük Android güncellemesi alırken, son yıllarda bu politika değişti ve bazı modellere dört büyük güncelleme sunulacağı duyuruldu.

Özellikle Xiaomi 14 serisi ve 13T serisi gibi yeni amiral gemisi telefonlar, bu güncelleme politikası çerçevesinde ekstra bir avantaj elde edecek. Ayrıca, orta sınıf telefonlar da bu yeniliklerden faydalanacak; örneğin, Redmi Note 13 serisi gibi daha yeni orta sınıf modeller, bir yıl daha ek Android güncellemesi alacak.

samsung-android-13-a-b-guncelleme-1.webp

Bu güncelleme stratejisi, Xiaomi kullanıcılarına cihazlarının daha uzun süre güncel kalmasını ve en son Android özelliklerine erişimini sağlıyor. Android 15 ile birlikte, telefonlar yeni özellikler, performans iyileştirmeleri ve güvenlik güncellemeleri almış olacak.

BU MODELLER SON KEZ GÜNCELLEME ALACAK

Ancak, Android 15 güncellemesinin Xiaomi telefonlarına ne zaman sunulacağına dair henüz resmi bir bilgi bulunmuyor. Xiaomi’nin güncelleme politikası doğrultusunda, bazı telefonların Android 15 güncellemesinden sonra Android 16’yı almayacağı öngörüler arasında yer alacak.

xiaomi-science-and-technology-park-20220414090237.jpg

Bu modeller arasında Xiaomi 12 serisi, Xiaomi 13 Lite, Xiaomi Civi 1 ve 2S, Redmi Note 13 serisi, Redmi Note 12 serisi ve Poco M6 5G gibi popüler telefonlar yer alıyor. Bu telefonlar, Android 15 güncellemesinden sonra bir sonraki büyük güncellemeyi almayacak, yani Android 16'yı göremeyecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.