Koç Holding’den büyük yatırım! O hastanelerin tamamını satın aldı

Koç Holding’den büyük yatırım! O hastanelerin tamamını satın aldı

Türkiye’nin önemli şirket grupları arasında bulunan Koç Holding, dev yatırımıyla dikkat çekti.

Koç Holding, 2024 yılının ilk üç ayında bünyesinde yer alan şirketlerden bazılarını satmaya karar vermişti. Özellikle Yapıkredi bankasını Araplara satma girişimiyle gündeme gelen Koç Holding, bu kez hastane satın alımı yaparak yeni yatırımını duyurdu.

KOÇ HOLDİNG’TEN 7 HASTANE İÇİN HAMLE

Son günlerde büyük zararlar yaşadığı konuşulan Koç Holding, "Türkiye pazarındaki yatırımlarını azaltıyor" ve "likiditeye geçiş yapıyor" gibi spekülasyonlara meydan vermişti.

koc-holding-szrm-cover.webp

Ancak bu iddiaların aksini kanıtlayarak, Türkiye'nin en büyük aile şirketlerinden biri olan Koç Holding, yeni bir yatırım hamlesi yaptı.

Mart 2023'te Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan bildirime göre, Antalya'da 7 farklı hastaneyi bünyesinde barındıran Anatolia Hospital'ın yüzde 80'lik hissesini satın aldığı açıklandı. Bu satın alma işlemi tamamlandığında, Koç Holding bu alandaki faaliyetlerini resmi olarak genişletmiş oldu.

kchol-sirketi.jpg

Koç Holding tarafından KAP'a yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"KMC'nin yönetimi ve pay sahiplerinin hak ve yükümlülükleri ile kalan paylara yönelik esasları düzenlemek üzere, Şirketimiz ve KMC'de toplam yüzde 20 paya sahip olan Güngör Fatih Çaylak ve Ata Demirel (Azınlık Hissedarlar) arasında bir Pay Sahipleri Sözleşmesi imzalanmıştır. Pay Sahipleri Sözleşmesi uyarınca tarafların paylarını belirli istisnai haller haricinde 31 Mart 2026 tarihine kadar satmama taahhüdü ile 31 Mart-30 Haziran 2026 arasında kullanılmak üzere Koç Holdingin alım opsiyonu, Azınlık Hissedarlar'ın ise satma opsiyonu bulunmaktadır."

hfnl.webp

SATIN ALINAN HASTANELERİN LİSTESİ

Koç Holding, İstanbul'daki Koç Üniversitesi Hastanesi ile zaten sağlık sektöründe önemli bir yer tutmaktayken, Anatolia Hospital yatırımıyla Antalya ve çevresindeki birçok önemli sağlık kuruluşunu da portföyüne ekledi. Bu yeni yatırım, şu hastaneleri kapsıyor:

  • Anatolia Hospital Antalya
  • Anatolia Hospital Lara
  • Anatolia Hospital Kemer
  • Anatolia Hospital Aspendos
  • Anatolia Hospital Side
  • Anatolia Hospital Alanya
  • Anatolia Hospital Belek

Bu adımla Koç Holding, Türkiye'deki sağlık sektöründeki etkinliğini ve kapsamını genişletmiş oldu.

htgn.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.