Türkiye'deki ünlü dev şirket satıldı! Yeni sahipleri hayrete düşürdü

Türkiye'deki ünlü dev şirket satıldı! Yeni sahipleri hayrete düşürdü

Türkiye merkezli vize danışmanlık şirketi milyarlarca liraya satıldı.

Hintliler, Türkiye merkezli bir vize danışmanlık şirketi olan iDATA ve onun bağlı ortaklıklarının yüzde 100 hissesini satın aldı. Bu işlem için 2 milyar 838 milyon 510 bin Türk Lirası ödedikleri bildirildi.

Satın alma işlemi BLS International FZE ve onun tamamen sahip olduğu BLS International Holding Anonim Şirketi aracılığıyla gerçekleşti. Bu gelişme, BLS'nin vize ve konsolosluk hizmetleri alanında dünya genelindeki lider konumunu güçlendirmesini hedefliyor.

idatanin-astoria-alisveris-merkezinin-icinde-bulunan-yeni-vize-basvuru-merkezi-konforu-ve-teknolojisi-ile-standartlari-yeniden-belirliyor-idata-3.jpg

Bu satın alma ile BLS, vize ve konsolosluk hizmetleri alanında global bir lider olarak konumunu güçlendirmeyi hedefliyor. BLS International Services'in Ortak Genel Müdürü Shikhar Aggarwal, iDATA'nın son 15 yılda belirli coğrafyalarda niş ve uzmanlaşmış bir şirket olarak müşteri hükümetleri ile anlamlı ve köklü ilişkiler kurduğunu belirtti. Bu satın alma ile BLS'nin Avrupa'da yeni müşteri hükümetleri ile ilişkiler kurmasını, görünürlüğünü artırmasını ve pazar payını sağlamlaştırmasını kolaylaştıracağını ifade etti.

iDATA, şimdiye kadar Almanya, İtalya ve Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerin diplomatik misyonlarına hizmet vermiş bir şirket olarak dikkat çekiyor. 2023 takvim yılında yaklaşık 1 milyar lira gelir ve 567 milyon 794 bin Türk Lirası FAVÖK elde ettiği belirtiliyor. Şirketin mevcut anlaşmaları ve ofisleri, BLS'nin global ağına entegre edilecek ve BLS'nin Avrupa'daki müşteri hükümetlerine daha geniş hizmetler sunmasını sağlayacak.

idatanin-astoria-alisveris-merkezinin-icinde-bulunan-yeni-vize-basvuru-merkezi-konforu-ve-teknolojisi-ile-standartlari-yeniden-belirliyor-idata-2-001.jpg

iDATA, dünya genelinde 15'ten fazla ülkede bulunan 30'dan fazla Vize Başvuru Merkezi (VAC) ile hizmet veren ve Almanya, İtalya, Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerin diplomatik misyonlarına vize işleme ve konsolosluk hizmetleri sağlayan bir şirkettir. 2023 mali yılında yaklaşık 1 milyar lira gelir ve 567 milyon 794 bin Türk Lirası FAVÖK elde ettiği bildirilen iDATA, BLS International'ın bünyesine entegre edilecek. Bu entegrasyon, iDATA'nın mevcut anlaşmalarını ve ofislerini BLS'nin 66 ülkedeki ağına dahil ederek, BLS'nin Avrupa'da daha fazla müşteri hükümetine hizmet vermesini sağlayacak.

BLS International Services Genel Müdürü Shikhar Aggarwal, bu stratejik hareketin her iki şirketin birleşik sinerjileri sayesinde finansal performansa olumlu katkıda bulunacağını ve marjlarını önemli ölçüde iyileştireceğini ifade etti. 2005 yılında kurulan ve ikinci büyük uluslararası vize ve konsolosluk hizmetleri sağlayıcısı olan BLS International, 46'dan fazla müşteri hükümetiyle çalışıyor ve bugüne kadar global çapta 360 milyondan fazla başvuruyu işledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.