Koç ailesini derinden yaralayan olay gün yüzüne çıktı! Yıllar geçse de unutamadılar

Koç ailesini derinden yaralayan olay gün yüzüne çıktı! Yıllar geçse de unutamadılar

Koç Holding’in faaliyete geçtiği günden, bugüne kadarki en büyük pişmanlığı belli oldu.

Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden biri olan Migros’tan alışveriş yapmayanların sayısı bir elin parmaklarını geçmez.

Uzun bir süre önce, Koç Holding bünyesinde faaliyet gösteren sonrasında ise satılan Migros, Koç Holding’in en büyük pişmanlıklarının başında geliyor.

Picture background

İsviçre kökenli bir perakende zinciri olarak 1954 yılında Türkiye pazarına giriş yapan Migros, uzun yıllar kapalı kasa otobüslerin içinde ürün satışı yaparak adını ülkenin dört bir köşesinde duyurmayı başardı.

1975 yılında Koç Holding, Migros'u satın aldı ve bu zincir market her geçen sene daha da büyüdü. Adanı tüm Türkiye'ye duyurmayı başaran Migros, Koç Holding’in yapacağı büyük bir yatırım için 2008 yılında Londra merkezli bir yatırım fonuna satıldı.

Picture background

Koç Holding Migros'un satışından gelen parayla Türkiye’nin önde gelen petrol rafinerisi TÜPRAŞ'ı satın almıştı. Ancak, Migros'un satışı tüm Koç ailesinde buruk bir hava esterdi. Hatta Vehbi Koç’un kızı Semahat Arsel’in, Migros’un satışına karşı çıktığı da öğrenildi.

Picture background

Miros'un satılmasının yarattığı burukluğu hala unutamayan Semahat Arsel “Satıldıktan sonra alışkanlığımdan vazgeçmedim. Hala Migros'tan alışverişimi yapıyorum. Burada kendimi evimde gibi hissediyorum.” İfadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.