Hakan Kara: Sıfırlanacak

Hakan Kara: Sıfırlanacak

İktisatçı Prof. Dr. Hakan Kara, işaret ederek düşme ihtimalinin sıfırlandığını açıkladı.

BOTAŞ'ın açıkladığı yüzde 38'lik doğalgaz zammı, Ağustos ayından itibaren vatandaşın cebini daha da zorlayacak. Uzmanlara göre bu zam, zaten yüksek seyreden enflasyonu daha da yukarı çekecek ve ekonomiyi stagflasyon riskine sokacak.

BOTAŞ'ın açıkladığı yüzde 38'lik doğalgaz zammı, Ağustos ayından itibaren vatandaşın cebini daha da zorlayacak. Uzmanlara göre bu zam, yüksek seyreden enflasyonu daha da yukarı çekecek ve ekonomiyi stagflasyon riskine sokacak.

KARA: SIFIRLANDI

İktisatçı Prof. Dr. Hakan Kara'nın değerlendirmesine göre, doğalgaz ve elektrik zamlarının yıl sonu enflasyon hedefi nedeniyle uzun süre ertelenmesi, şimdi ise birdenbire hayata geçirilmesi ekonomiye ciddi bir darbe vurdu. Kara, seçim öncesi ertelenen zamların ardı ardına gelmesiyle birlikte üçüncü çeyrekte stagflasyon yaşanabileceğini öngörüyor.

Kara, “Doğalgaz zammının doğrudan ve dolaylı etkileri TÜFE'yi yaklaşık 1,2 puan artıracak. Bu etkinin yaklaşık 1 puanı bu yıl içinde görülebilir. Yıl sonu resmi enflasyon hedef/tahmini %38 olduğundan elektrik ve doğalgaza yapılan zam %38 ile sınırlı tutuldu. Fakat bu zamlar yapıldığı için enflasyonun yıl sonunda yüzde 38'e düşme olasılığı sıfırlandı” dedi.

hakan-kara-4125412.jpg

STAGFLASYON NE DEMEK?

Ekonomik büyümenin durma noktasına geldiği, işsizliğin arttığı ve aynı zamanda fiyatların da hızla yükseldiği bir dönem. Yani vatandaş hem iş bulmakta zorlanır hem de aldığı ürün ve hizmetlere daha fazla para ödemek zorunda kalır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.