SGK zam kararı aldı! O kişilere her ay 857 TL verilecek

SGK zam kararı aldı! O kişilere her ay 857 TL verilecek

Yalnızca bazı hak sahiplerine verilen destek ödemelerinde yeni tutar belirlendi. 2024 yılı için verilecek olan ödeme tutarı 857 TL’ye yükseltildi.

Dünya Emzirme Haftası kapsamında, emzirme ödeneği 2024 yılında verilecek olan destek ödemeleri belirlendi.

Picture background

Yeni alınan bir karar doğrultusunda destek ödemesi 857 TL olarak belirlendi. SGK verilerine göre, Ocak-Temmuz ayları arasında 201 bin 746 rapor için toplamda 170 milyon 152 bin 250 TL ödeme yapıldı.

Bu destek ödeneği, doğum yapmış sigortalı kadınlara veya sigortalı olmayan eşinin doğum yapması halinde sigortalı erkeklere veriliyor. Ödeneği almak için tanınan süre 5 yıl olarak belirlenmiş durumda.

SGK Hizmet Dökümü Nasıl Alınır?

5 YIL DETAYI

Destek ödemesi kapsamında verilen tutar, 5 yıl içinde hesaplardan çekilebilecek. Ancak, bu süreçte herhangi bir hak kaybı yaşanmaması adına, ödeneğin zamanında alınması önem arz ediyor.

BAŞVURU VE DETAYLAR

Destek ödemesinden faydalanmak isteyen vatandaşların başvuru süreci ve gerekli belgeler hakkında bilgi almak için SGK'nın resmi internet sitesini ziyaret etmeleri gerekiyor.

Picture background

Ayrıca, SGK sosyal medya hesapları üzerinden de güncel bilgilere ulaşmak mümkün. Bu destek, ailelerin doğum sonrası ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı oluyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.