HAYTAP'tan sokak köpeklerinin uyutulmasına ilişkin tasarıya tepki

HAYTAP'tan sokak köpeklerinin uyutulmasına ilişkin tasarıya tepki

AK Parti'nin Meclis'e getirmeye hazırlandığı sokak köpeklerinin uyutulmasını içeren yasa tasarısına Haytap Hayvan Hakları Federasyonu'ndan sert tepki geldi.

AK Parti'nin hazırladığı tasarıya göre sokak köpekleri belediyeler tarafından sahiplendirilmek üzere ilana konulacak. 30 gün içinde sahip bulamayan köpekler ise uyutularak öldürülecek.

Hayvan severleri ayağa kaldıran tasarıya Haytap Hayvan Hakları Federasyonu'ndan (Haytap) da sert tepki geldi.

Haytap Yönetim Kurulu Başkanı Av. Ahmet Kemal Şenpolat, Haytap'ın resmi hesabından yaptığı paylaşımla gerekli kısırlaştırma çalışmalarının maliyetleri nedeni ile yürütülmediğini ancak sokak köpeklerinin ortadan kaldırılması için proje hazırlandığını söyledi.

haltap.jpg

İngiltere yöntemi olarak bilinin sahipsiz köpeklerin uyutulması uygulamasının iyi yönlerinin ele alınmadığını söyleyen Şenpolat, konu yok etmeye gelince uyutulma kısmının uygulanmak istendiğini söyledi.

Şenpolat, köpeklerin satılmak üzere merdivenaltı yöntemlere doğurttulduğunu ve nedenle sokak köpeği sayısının altığını aktaran Şenpolat ancak her hangi bir denetlemenin yapılmadığını belirtti. Şenpolat sokak köpeklerinin uyutulmasının çare olmadığını vurguladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.