Sağlıklı beslenmek, hastalıklara karşı korunmak için önem arz ediyor. Tükettiğiniz ürünler bağışıklık sisteminiz başta olmak üzere zihinsel ve bedensel sağlığınızı etkiliyor. Pastorize ve kutu gıdalar tüketmek yerine ev yapımına ve doğal gıdaya yönelebilirsiniz. Evde kendi yoğurdunuzu mayalamak da oldukça kolay!
EV YOĞURDUNUN SIRRI NE?
Tam yağlı süt daha iyi tutar. Tercihiniz tam yağlı süt olmalı çünkü daha iyi tutar. Çiğ süt kullanacaksanız sütü süzgeçten geçirdikten sonra ocağa alın. Kepçe yardımıyla havalandırarak karıştırın ve kaynatın.İdeal yoğurt mayalama sıcaklığı 41 derece. Süt kaynadıktan sonra ocaktan aldınız. Tahta ve üstüne bez koyduğunuz bir yerde sütünüzü soğu maya bıraktınız. Şimdi mayalanma için ideal bir sıcaklık elde etmeniz gerekiyor. En ideal yoğurt mayalama sıcaklığı 41 derece. Sütün sıcaklığını termometre ile ölçerek mayalarsanız her seferinde iyi mayalanmış bir yoğurt elde edersiniz. Çok kullanılan serçe parmakla sıcaklık ölçme yöntemi ise sizi yanıltabilir.
PÜF NOKTASI NEDİR?
Maya sulu olursa yoğurdunuz da sulu olur. Yoğurdunuzun mayası sulu olursa yoğurdunuz da sulu hale gelir. O nedenle maya yoğurdunun katı ve ev yoğurdu olmasına dikkat etmelisiniz.