Herkese ücretsiz olacak: Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı

Herkese ücretsiz olacak: Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı

Resmi Gazete’de bugün “Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Bazı Mal ve Hizmetlerden Ücretsiz veya İndirimli Olarak Faydalanacakların Tespitine İlişkin Karar” başlığı ile Cumhurbaşkanı Kararı yayımlandı.

Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan “Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Bazı Mal ve Hizmetlerden Ücretsiz veya İndirimli Olarak Faydalanacakların Tespitine İlişkin Karar” başlıklı Cumhurbaşkanı Kararı ile vatandaşlara ücretsiz toplu ulaşım imkanı getirildi. Karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlandı.

HANGİ TOPLU ULAŞIM HATLARI ÜCRETSİZ OLACAK?

Cumhurbaşkanı Kararı ile Ankara’da Başkentray, İstanbul’da Marmaray, İzmir’de İZBAN, İstanbul’da Sirkeci – Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve yine İstanbul’da Gayrettepe – İstanbul Havalimanı – Arnavutköy Metro Hattı seferlerinde vatandaşlara ücretsiz hizmet sunulacak. 15 Temmuz 2024 Pazartesi günü için geçerli olacak bu uygulama kapsamında vatandaşlar bu toplu ulaşım imkanlarından ücretsiz olarak yararlanabilecekler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile birlikte 15 Temmuz Pazartesi günü İstanbul, Ankara ve İzmir’de belirli toplu ulaşım hatları ücretsiz olacak. Diğer illerde ise toplu ulaşımın ücretsiz olup olmayacağı belediyeler tarafından belirlenecek ve açıklanacak. Ayrıca İstanbul’da belediyelere ait toplu ulaşım hatlarında 15 Temmuz’da bedava ulaşım imkanı sağlanıp sağlanmayacağı konusunda ilerleyen günlerde açıklamalar yapılması bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.