İbni Sînâ, yani Batı dünyasında Bilge Doktor olarak da bilinen İslam dünyasının önemli filozoflarından biridir. Tıp, felsefe, matematik, astronomi gibi birçok alanda önemli katkıları olan İbni Sînâ'nın hafızaya iyi gelen baharatlar konusundaki tavsiyeleri de dikkat çekicidir.
İbni Sînâ'ya göre, hafızayı güçlendirmek ve zihinsel performansı artırmak için kullanılabilecek doğal yöntemlerden biri de baharatlardır. Hafıza güçlendiren baharatlar da belli oldu.
İbni Sina’ya göre beyni güçlendiren baharatların başında biberiye, zencefil, zerdeçal ve hardal geliyor. Bu baharatları tüketenlerin hafızalarının güçlendiği bildirim tarafından da ispat edilmiştir.
Biberiye: Biberiye, zihinsel performansı artırabilir ve bilişsel fonksiyonları destekleyebilir.
Zencefil: Sindirimi kolaylaştıran zencefil hafızayı kuvvetlendirir. Bulanık görmeye iyi gelir ve mideye faydalıdır.
Zerdeçal: Ruh hastalıklarına iyi gelen zerdeçal, nöral yapılı hastalıklara şifadır. Kusmayı durdurur.
Hardal: Suyu kulak ve diş ağrıları için damla şeklinde kullanılır ve balgamı önler. Bir çok faydası bulunan hardal tohumunu günde 1 kaşık tüketirseniz hafızayı güçlendiriyor.
1 çay kaşığı hardal tohumunu 1 bardak sıcak suda kaynatın. Demlenen bu çayı süzerek tüketebilirsiniz.