Beyazlaşmış saçlara binlerce yıl öncesinde İbn-i Sina tarifi adeta neşter vuruyor. Saç beyazlamasını önleyen bu yağlar, ilerleyen yaşlarda da saçınızın kendi renginde kalmasına olanak sağlıyor.
KARASAKIZ
Karasakız, Trakya bölgesinde yetişen kırmızı şaraplık üzüm çeşididir. Bozcaada''da kuntra olarak bilinir.
SICAK YAĞLAR (KATRAN)
Katran Türkiye’nin birçok bölgesinde yetişir. Katran doğadan gelen mucizevî bir bitkidir. Dahili ve harici kullanım ile birçok faydasının görüldüğü katran yağı son derece etkili bir yöntemdir. En önemli başat özelliği antiseptik, antiparaziter, antibakteriyeldir.
KEÇİBOYNUZU YAĞI
Besleyici değeri oldukça yüksek olan keçiboynuzu, genellikle Akdeniz ikliminde yetişen bir meyvedir. Keçiboynuzunun İçerisinde bulunan vitamin ve bileşenler nedeniyle güçlü bir besin kaynağıdır.
ÇÖREK OTU YAĞI
Türk mutfağında sıkça kullanılan çörek otu ve çörek otu yağının pek çok faydası bulunuyor. Vücuttaki birçok sisteme iyi gelen ve hastalıklarla mücadelede rol oynayan çörek otu ve çörek otu yağına talep de gün geçtikçe artıyor.
BAN OTU YAĞI
(Berç, Bengildek, Gâvur haşhaşı)
İçindekiler: «hiysiyamin «atropin «skopolamin
Yan tesiri: uyku kaçıncı özelliği vardır, bu maksatla içilir.
YABANİ ZEYTİNYAĞI
Delice zeytinyağının faydaları özellikle hücre yenilenmesine yöneliktir. Delice zeytinyağı, ancak doğal olarak yetişmiş ağaçlardan toplanan zeytinlerden elde edilebildiği için genellikle evlerde şifa niyetine tutulan bir zeytinyağıdır.