İkinci el araç fiyatları çakıldı! Piyasada yaprak kımıldamıyor

İkinci el araç fiyatları çakıldı! Piyasada yaprak kımıldamıyor

İkinci el araç fiyatları çakılmasına rağmen oto pazarlar adeta sinek avlıyor.

İzmir'de, Kurban Bayram öncesi 2. el araç fiyatları dibe çekti ama ne gelen var ne de giden. İzmir Otokent’te haftanın ilk günü yaşanan hareketsizlik dikkatleri üzerine çekti. Galericiler ise bu durumu satışların durmasına ve faizlerin yükselmesinden kaynaklandığını düşünüyor.

Kurban Bayramına sayılı günler kadar İzmir Otokent’te 2. el araçların satışları dibe çekti. Her gün binlerce kişinin geldiği otokentte, bu günlerde kimsenin olmaması dikkatleri üzerine çekerken, esnafı da hayrete düşürdü.

aw218523-01.jpgSATIŞLARDA BAYRAM EDEN ESNAF SİNEK AVLIYOR

Pandemi öncesi ve sonrasında artan 2. El satışlarından sonra ise şuan da otokentte galerici esnaf adete sinek avlıyor.

ESNAFIN GÜNÜ BİRBİRİNE ÇAY ISMARLAMAKLA GEÇİYOR

Araçların boş kaldığı, dükkanların dolup taştığı Otokent'te, esnafın günleri çay içerek geçiyor. İzmir Otokent esnafı, satışların durma noktasına gelmesinin sebebini yüksek banka kredi faizlerine bağlıyor. Otokent esnaflarından Seyhat Kaysal, "Faiz oranları yüksek olduğu için sıfır araç değil, ikinci el araç bile satamıyoruz. Bugün 1 milyon TL'yi bankaya yatıran kişi 40-50 bin lira faiz alıyor, bu kişi araç alır mı? Almaz. Yarın araba satacağımın garantisi var mı? Hayır; ama bankanın faiz getirisi garantili. Kurban Bayramı’nın yaklaşmasının da bir önemi kalmadı. Artık işin mevsimi kalmadı. Şu an fiyatları düşürdük. 3,5 milyon TL'lik aracı 3 milyon 350 bin TL'ye indirdik, yine de aynı. Bir firma sıfır olan 1 milyon 280 bin TL'lik aracı 1 milyon 100 bin TL'ye düşürdü, yine de alıcı yok," dedi.

aw218523-02.jpg"HAYRET ETTİM, ARAÇ BULAMIYORDUK"

Araç bakmaya geldiğini ifade eden Osman Daşçı ise görüntüye inanamadığını söyledi. Daşçı, fiyatların kendisine göre yüksek olduğunu ifade ederek, "100 lira kredi çeksen, 200 lira kredi ödeyeceksin. Şu an sadece parası olan alıyor, o da sıfır araca yöneliyor, ikinci el piyasası şuan otokentte durgun. Ne gelen ne de giden var. Şuan ki şartlar çok zor. Şaşkınım; çünkü 8-10 sene önce buraya geldiğimizde araç bulamıyorduk. Benim bütçeme göre baktığım araçlar ise çok yüksek fiyatlı şu anda” diye konuştu.

aw218523-03.jpg

aw218523-04.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.