İş yerinde böyle konuşan yandı ‘Aldığı zam başına bela oldu’

İş yerinde böyle konuşan yandı ‘Aldığı zam başına bela oldu’

Uluslararası bir reklam ajansında görsel tasarımcı olarak çalışan U. S.’nin, çalışanların da olduğu bir ortamda söylediği "Bana yüzde 30 zam yapanlar utansın..." sözü başına bela oldu.

Halk Tv’den Dincer Gökçe’nin özel haberine göre; Güney Koreli bir firmada çalışan bir görsel tasarımcı, ücretine yapılan zam oranını iş yerinde açıklamasıyla işten çıkarıldı.

İstanbul İş Mahkemesi'nde görülen davaya göre, U.S. isimli görsel tasarımcı 5 Eylül 2022'de Koreli firmada Türkiye'de işe başladı. 3 Nisan 2023'te ise maaşına yapılan zam oranını öğrendikten sonra işyeri ortamında "Bana yüzde 30 zam yapanlar utansın..." ifadesini kullandı.

“AMACIM ŞAKA YAPMAKTI”

Şirket, U.S.'den savunma istedi. U.S. savunmasında espri yaptığını ve arkadaşlarıyla şakalaştığını belirtti. Şirket ise U.S.'yi noter yoluyla uyardı ve 20 Eylül 2023'te işten çıkardı. U.S. işe iade davası açtı. Dava dilekçesinde, hakkaniyetsizliğin çözülmemesi nedeniyle espri yaptığını ve maaş miktarını açıklamadığını, zam oranının da herkes tarafından bilindiğini kaydetti.

adsiz-tasarim-2024-07-21t013703-280.webp

ÇALIŞAN UYARILDI

Beşiktaş 1. Noterliği üzerinden gönderilen 12 Nisan tarihli ihtarname ile U. S. uyarıldı. Şirket savunmasında ise U.S.'nin ifadesinin çalışma barışını bozduğunu ve maaşların gizliliği kuralını ihlal ettiğini savundu. U.S.'nin mesai saatlerine uymaması nedeniyle de işten çıkarıldığını iddia etti. U.S. ise bu iddianın gerçeği yansıtmadığını savundu.

Dava dosyasında yargılamanın devam ettiği öğrenildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.