İsa Karakaş’tan emekliyi yıkan haber! Merak edilen detayı paylaştı

İsa Karakaş’tan emekliyi yıkan haber! Merak edilen detayı paylaştı

Emekliler dar boğazda maaşları için yüksek bir zam beklentisi içerisine girerken, seyyanen zam kapıları da açılmayınca 29 Ekim’de ikramiye alıp alamayacaklarını merak etmeye başladılar.

Konuyla ilgili emeklilerin beklentileri süredursun, zam tartışmaları da hala devam ediyor. Yeni yılda emeklilerin ne kadar maaş zammı alacakları büyük bir tartışma konusu oluyor. Emekli vatandaşlar bir de ikramiye alıp almayacaklarını uzmanlardan öğrenmek istiyor. Konuyla ilgili köşe yazısında detay paylaşan SGK uzmanı İsa Karakaş, emeklilerin akıllarındaki sorulara yanıt buldu.

emekli-maasi5.jpg

GEÇEN YIL İKRAMİYE VARDI BU YIL OLACAK MI?

2023 yılında tüm emekli ve hak sahiplerine herhangi bir ayrım yapılmadan dini bayram ikramiyeleri dışında tek seferlik verilen ek ödeme, bu yıl 29 Ekim'de tekrar yapılacak mı sorusu gündemde.

Geçen yıl toplamda 15 milyondan fazla emeklinin aldığı ikramiye için yeni bir gelişme bulunuyor.

emekli2344.webp

SGK Uzmanı İsa Karakaş, konuyla ilgili emeklilere kara haberi verdi. Şu ana kadar 29 Ekim İkramiyesi için bir kanun teklifi hazırlanmadığı ve Cumhurbaşkanı tarafından bu yönde bir talimat verilmediğini belirten Karakaş, emeklilerin beklentilerinin de farkında olduğunu dile getirdi.

Öte yandan, ekonomi yönetimi enflasyonla mücadele programını sürdürüyor ve bu ödeme programının sekteye uğramaması için yeni bir ikramiye ödemesine olumlu bir yaklaşım sergilemiyor. Şu an için bu konuda net bir adım atılmadığı ve herhangi bir gelişme olmadığı anlaşılıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.