İslam Memiş: Eylül'de rekor yükselecek hazır olun

İslam Memiş: Eylül'de rekor yükselecek hazır olun

Ekonomist İslam Memiş, altın fiyatların ilişkin tarih vererek zirve fiyatı açıkladı.

Ekonomist İslam Memiş altın fiyatlarına ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Memiş, altın piyasası hakkında tarih ve seviye vererek beklentilerini açıkladı.

6dsa.jpg

ABD enflasyonu Mart 2021'den bu yana ilk kez yüzde 3'lük beklentilerin altında kalarak yüzde 2,9 olarak gerçekleşti. Bu gerileme, ABD tarım dışı istihdam verilerini etkileyerek iş gücü piyasasında soğumaya yol açtı.

Bu durum ABD Merkez Bankası (FED) tarafından Eylül ayında faiz indirimlerine başlanma olasılığını artırırken, altın piyasasında da değer kazanımlarının yükselmesi bekleniyor. Ekonomist İslam Memiş, FED'in açıklamalarını dikkate alarak altın fiyatları üzerine değerlendirmelerde bulundu ve yatırımcılara Eylül ayı itibariyle dikkat etmeleri gereken konularla ilgili önemli uyarılarda bulundu.

9sda.jpg

Ekonomist İslam Memiş TV100’deki köşe yazısında ABD'de açıklanan enflasyon oranına ilişkin ''Bu rakam, Mart 2021'den bu yana en düşük seviye olarak kaydedildi. Böylelikle ABD enflasyonu art arda 4 ayda da gerilemiş oldu. Çekirdek enflasyon ise Nisan 2021'den bu yana en düşük seviye olan yüzde 3,2'ye geldi. Enflasyondaki gerileme gözleri dolar endeksine ve FED kararlarına çevirdi. Dolar endeksi perşembe günü 102,7 seviyesindeki seyrine devam etti'' ifadelerini kullandı.

Memiş, tarım dışı istihdam verilerini ilişkin yaptığı değerlendirmede ise ''Beklentiler 176 bin kişi olarak açıklanırken resmi verilere göre bu 114 bin olarak kaydedildi. Bununla beraber ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 3 Ağustos ile biten haftada 233 bine gerileyerek piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti. Yaşanan gelişmelerle eylül ayında gelecek faiz indirimleri için olasılık arttı'' dedi.

"ALTIN FİYATLARINI ETKİLEYECEK"

ABD'de yaşanan ekonomik gelişmelerin altın fiyatlarını hareketlendireceğini belirten Ekonomist İslam Memiş, ''Ons altın 2 bin 457 dolar seviyesinde. Enflasyon verisi açıklandıktan sonra geriledi. Ons altın tarafında 2 bin 380 - 2 bin 480 dolar aralığını takip etmeyi sürdüreceğiz. Orta Doğu'da gerilim artarsa 2 bin 520 - 2 bin 540 dolar seviyeleri var yukarıda. Biraz da Merkez Bankasına FED'e odaklandık. Düşüşleri alım fırsatı olarak görmeyi sürdüreceğiz. 2 bin 600 devamında 3 bin dolar seviyesiyle ilgili beklentimde değişiklik yok’’ değerlendirmesinde bulundu.

Memiş, gram altın fiyatı bu hafta serbest piyasalarda 2 bin 705 lira seviyesini 2 kez test ettiğini dikkat çekerek ‘‘Ağustos beklentimiz 2 bin 730 lira seviyesiydi. Tekrar ons altını takip etmeyi sürdüreceğiz. Ons altın nereye gram altın oraya. Gram altın Ons altına göre hareket edecek. Ağustos sonuna kadar 2 bin 730 seviyesini beklemeye devam edeceğim. Yıl sonu öngörümüz 3 bin 3 bin 500 lira aralığı’’ dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.